Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, чи отримають Covid-щеплення незаписані на вакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи отримають Covid-щеплення незаписані на вакцинацію

Відсутність запису не є обмеженням для отримання щеплення

29 березня 2021, 13:04
Поділіться публікацією:

У МОЗ розповіли, чи отримають Covid-щеплення незаписані на вакцинацію

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Заступник міністра охорони здоров'я України Ярослав Кучер заявив, що українці, які записалися на вакцинацію від Covid-19, зможуть отримати щеплення по черзі відповідно до етапів вакцинації населення в Україні. Про це він розповів на брифінгу у понеділок, 29 березня.

"Якщо ви не записалися (на вакцинацію, — ред.), чи провакцинують вас, коли підійде ваша черга і треба буде вам робити додаткові дії? Відповідаю — "ні", — сказав Кучер.

Також він зазначив, що відсутність запису не є обмеженням для отримання щеплення.

Нагадаємо, що в Україні розширили "червону" зону карантину до 11 областей. Так, Міністерство охорони здоров'я додало в цю зону Чернігівську область. Наразі в "червоній" зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

Як раніше повідомляли "Коментарі", якщо закінчаться запаси Covishield, громадяни можуть отримати вакцину від коронавірусу двома різними препаратами. Про те, чи можна робити щеплення різними вакцинами й чи не зашкодить це здоров'ю, розповіла лікар-інфекціоніст Світлана Гук. За словами експерта, теоретично вакцинація повинна бути здійснена однаковими препаратами. Однак точно невідомо, чи можна замінювати вакцини під час другого щеплення.

Також "Коментарі" розбиралися, як буде вчитися дитина, якщо її батьки проти щеплення від коронавірусу. Що робити, якщо в неї знайшли протипоказання до вакцини? Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини