Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ повідомили, на які ліки планують ввести електронний рецепт з 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ повідомили, на які ліки планують ввести електронний рецепт з 2021 року

Степанов роз’яснив механізм роботи електронного рецепта на ліки

23 вересня 2020, 14:26
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров’я розробляє та планує запустити наступного року електронний рецепт на такі препарати як інсулін, імуносупресивні лікарські засоби та наркотичні засоби. Таким чином планують протидіяти неконтрольованому відпуску в Україні рецептурних ліків з аптек. Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі міністерства.

У МОЗ повідомили, на які ліки планують ввести електронний рецепт з 2021 року

Так, у МОЗ обіцяють при запровадженні електронного рецепта враховувати всі можливі аспекти. Зокрема, мовиться про відсутність, наприклад, у літніх людей мобільних телефонів чи труднощі у користуванні ними. Як пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, у такому разі сімейний лікар роздруковувати медичний висновок з фотографією електронного рецепта, який є в системі.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада прийняла закон щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами. "Коментарі" попросили експертів оцінити плюси та ризики цього рішення. Як можна вберегтися від підробок? Чи достатньо захищений український фармринок від неякісних ліків і монопольних змов? Відповіді на ці та інші питання — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини