Головна Новини Суспільство медицина У Львові помер чоловік, якому успішно пересадили серце: медики назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові помер чоловік, якому успішно пересадили серце: медики назвали причину

Власне серце чоловіка, яке "підірвала" пневмонія, зупинялося шість разів за рік

4 січня 2021, 16:39
Поділіться публікацією:

30-річний житель Мукачева Едуард, якого нещодавно прооперували, пересадивши серце, помер в лікарні Львова від ускладнень. Про це повідомили в ТСН.

У Львові помер чоловік, якому успішно пересадили серце: медики назвали причину

Чоловік помер після вдалої пересадки серця - фото Facebook/Viktoriya Iskajc

Як відомо, чоловік переніс складну операцію з пересадки серця 25 грудня у Львівському Центрі серця і судин у відділенні кардіохірургії. Донором для 30-річного чоловіка стала 42-річна жінка, у якої медики констатували смерть мозку після важкої форми інсульту. Також відомо, що власне серце чоловіка, яке постраждало від наслідків пневмонії, зупинялося шість разів за рік.

Офіційною причиною смерті чоловіка лікарі називають поліорганну недостатність:

"Поліорганну недостатність спровокували печінкова і ниркова недостатність. Вони були наслідками серцевої недостатності, через що пацієнт потребував трансплантації серця. На жаль, з декомпенсацією по печінці та нирках ми не змогли впоратися", — розповів медичний директор по анестезіологічній роботі Львівської лікарні швидкої допомоги Іван Міськів.

За його словами, робота пересадженого серця не викликала питань, тому трансплантація не могла стати причиною смерті чоловіка. Більш того пацієнт і донор були сумісні й серце чоловікові прижилося.

"Після смерті чоловіка на патологоанатомічному дослідженні ніяких претензій до роботи серця не було", — прокоментував Іван Міськів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні вперше провели операцію з пересадки нирки дитині. Донором став 38-річний чоловік, який загинув після черепно-мозкової травми. Операція з пересадки нирки проходила в Інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини