Головна Новини Суспільство медицина У ЄС схвалили Covid-вакцину від Johnson & Johnson
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС схвалили Covid-вакцину від Johnson & Johnson

Це вже четверта вакцина від коронавірусу, схвалена для використання на території ЄС

11 березня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу компанії Janssen, яка є підрозділом Johnson & Johnson, отримала схвалення від Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА). Про це повідомляється в поширеній в четвер, 11 березня, заяві регулятора ЄС.

У ЄС схвалили Covid-вакцину від Johnson & Johnson

Вакцина від коронавірусу - фото з відкритих джерел

Зазначається, що ЕМА рекомендував видати вакцині тимчасове реєстраційне посвідчення. Це вже четверта вакцина від коронавірусу, схвалена для використання на території ЄС.

"Після ретельної оцінки комітет EMA з лікарських засобів для людини дійшов висновку, що дані по вакцині представлені в повному обсязі і відповідають критеріям ефективності, безпеки та якості", — зазначили в агентстві і додали, що препарат рекомендований для осіб старше 18 років.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Данія призупиняє вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта. Уточнюється, що вакцинація AstraZeneca призупиняється в зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей". У той же час відомство не стверджує про прямий зв'язок між вакциною і утворенням тромбів. Відомо, що в Данії поки зафіксовано один такий випадок. На даний момент проводиться розслідування. Також повідомляється, що ще шість європейських країн припиняють використання вакцини AstraZeneca. Зокрема, Австрія — після летального випадку у вакцинованого від порушень згортання крові.

Як раніше повідомляли "Коментарі", міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нові штами коронавірусу Covid-19, "британський" і "південноафриканський", є більш заразними і небезпечними для людського організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини