Головна Новини Суспільство медицина Світ входить у пандемічний цикл - інфекціоніст
commentss НОВИНИ Всі новини

Світ входить у пандемічний цикл - інфекціоніст

Лікар розповіла, коли пандемія коронавірусу нарешті піде на спад

20 грудня 2020, 04:45 comments1013
Поділіться публікацією:

Коронавірус у найближчий рік не зменшить обертів, а світ входить у пандемічний цикл. Таку думку висловила український інфекціоніст Ольга Голубовська "Обозревателю".

Світ входить у пандемічний цикл - інфекціоніст

Фото з відкритих джерел

За словами лікаря, періодично всю земну кулю впадає в пандемії.

"Це циклічний процес, на який ми не можемо вплинути. Він маловивчений, все пов'язано з дуже тонкими взаємодіями, з людською і природною популяцією. Накладаються фактори зовнішнього середовища, — розповіла Голубовська. — Середні століття теж пройшли через цикл пандемій, багато хто з них не розшифровані досі".

Наприклад, експерт назвала смертоносна захворювання "англійська пітниця", яке часто закінчується летально протягом декількох годин з моменту появи перших симптомів.

Тому Голубовська підкреслює, що потрібно бути готовими, навчати персонал і відновлювати систему протиінфекційного захисту. Після цієї пандемії, впевнена лікар, світова спільнота зробить дуже серйозні висновки.

"Багато цивілізованих країн сильно програли в плані можливості протидій інфекційних хвороб, — вважає інфекціоніст. — Крім Китаю, який зберіг систему: вони посиділи трохи вдома, але нічого, справилися ж. Нам теж треба вкладати гроші в свою безпеку хоча б для того, щоб знати, куди бігти потім".

За прогнозами лікаря, є надії, що нічого важкого не повториться, але може статися мутація з тваринами.

"Пам'ятайте, в країнах Скандинавії норки заразилися коронавірусом, кілька з них навіть втекло. Якщо, не дай Бог, мутація передасться від тварини до людини і назад, і цей тренд вкорениться, — може початися зовсім інша історія, — висловила побоювання Голубовська. -. В такому випадку, ми вже ніколи не впораємося. На протидії можна поставити хрест. Те, що переходить від тварини до людини, досить агресивне".

Резюмуючи, лікар зазначила, що нинішній сезон і 2021 рік будуть досить напруженими, після — агресивність знизиться.

Нагадаємо, глава Кабміну заявив, що до кінця року на коронавірус захворіють до 1 млн українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ал

20 грудня 2020, 10:12

Витамин C способен снизить смертность от коронавируса на 68%. Кроме того, он сокращает риск развития тяжелой формы недуга, пишет Nutrients. В три раза Карл.. и почему об этом весь год молчат лживые СМИ..? Хватит врать. Нет никакой пандемии, и не было. Зато есть международная махинация и афёра 21го века.


Новини