Головна Новини Суспільство медицина Степанов: Просто вилікувати людину від коронавірусу вже недостатньо
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов: Просто вилікувати людину від коронавірусу вже недостатньо

Медики фіксують до 70% різних постковідних ускладнень

30 березня 2021, 11:19
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "просто вилікувати людину від Covid вже недостатньо" і після одужання від коронавірусу багатьом українцям необхідна реабілітація, адже в країні почастішали випадки "постковідного синдрому". Тепер фіксують до 70% різних посткоронавірусних ускладнень. Про це Степанов повідомив на брифінгу.

Степанов: Просто вилікувати людину від коронавірусу вже недостатньо

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Просто вилікувати людину від Covid вже недостатньо. Медики фіксують до 70% різних постковідних ускладнень", — сказав Степанов.

За його словами, для вирішення цієї проблеми створено робочу групу для напрацювання пакету ініціатив щодо постковідної реабілітації.

"Напрацювання комплексного лікування легеневих ускладнень, уражень центральної нервової системи, психологічна реабілітація — наше завдання протягом року", — додав Степанов.

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів.

Також до цього нардеп Михайло Радуцький заявив, що нові мутації коронавірусу в майбутньому можуть провокувати нові хвилі епідемії. За його словами, пік коронавірусу в Україні ще не настав. Він зазначив, що якщо зараз зняти частину карантинних обмежень, то це може спровокувати новий спалах Covid-19. Особливо це стосується західних областей, в яких активний трафік з сусідніми країнами.

Як раніше повідомляли "Коментарі", українці, які записалися на вакцинацію від Covid-19, зможуть отримати щеплення в порядку черги відповідно до етапів вакцинації населення в Україні. У МОЗ повідомили, що відсутність запису не є обмеженням для отримання щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини