Степанов назвав найефективніший метод боротьби з коронавірусом

На думку міністра, масові щеплення зможуть найкращим чином протистояти захворюванню

Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, який метод боротьби з коронавірусом, на його думку, є найбільш ефективним. Міністр вважає, що найкраще протистояти коронавірусному захворюванню зможе масова вакцинація. До слова, Україна очікує перший транш доз вакцин на початку наступного року.

За словами міністра, прищеплювати українців можуть почати вже в лютому, проте точна дата буде залежати від дати поставки вакцини.

"Доступ українців до вакцини від COVID-19 є пріоритетним питанням. Адже, масова вакцинація населення є найефективнішим методом боротьби з коронавірусною інфекцією", - заявив Максим Степанов.

Нагадаємо, що раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що у відомстві планують вакцинувати 23 мільйони українців. Для цього знадобиться 40 мільйонів доз вакцини проти коронавірусного захворювання. Раніше в країні затвердили план вакцинації. Мета плану - протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією проти коронавірусу не менше 50% населення України (це близько 20 мільйонів людей). План будуть оновлювати кожні два тижні. Відзначається, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх груп населення і професійних груп ризику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки триває імунітет до коронавірусного захворювання. Група дослідників з Австралії виявила, що у людей, які перехворіли на коронавірус імунітет до COVID-19 зберігається не менше восьми місяців. Результати дослідження були опубліковані в журналі Science Immunology.