Головна Новини Суспільство медицина Степанов: Медиків не звільнятимуть за відмову вакцинуватися від Covid
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов: Медиків не звільнятимуть за відмову вакцинуватися від Covid

Степанов заявив, що "не дозволить ображати наших лікарів"

25 березня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що медичних працівників не звільнятимуть за відмову від вакцинації від коронавірусу. Степанов заявив, що "не дозволить ображати наших лікарів". Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я в Telegram у четвер, 25 березня.

Степанов: Медиків не звільнятимуть за відмову вакцинуватися від Covid

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Я не дозволю якимось чином ображати наших лікарів і всіх медичних працівників. Є відмови через те, що велика кількість медпрацівників перехворіли на Covid-19, поки вони мають високий титр антитіл, але хочуть вакцинуватися пізніше. У нас добровільна вакцинація", — заявив Степанов.

Також Степанов висловив упевненість, що кількість бажаючих зробити щеплення від Covid-19 поступово буде збільшуватися. Відбудеться це, коли все більше людей зрозуміє, що користь від вакцинації перевищує побічні дії, зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, що раніше в МОЗ назвали побічні реакції на вакцину від коронавірусу, які зустрічалися в українців з початку кампанії щодо вакцинації. Всього таких випадків було зафіксовано 587, серед них головний біль і тимчасове підвищення температури. Зараз в Україні зафіксовано три випадки, коли після вакцинації пацієнтам знадобився тимчасовий нагляд лікарів і медична допомога. У разі погіршення самопочуття після вакцинації, у відомстві порадили звертатися до сімейного лікаря або в установу, де було отримано щеплення.

Також раніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca оновила своє дослідження щодо ефективності Covid-вакцини. За новими даними, препарат ефективний на 76%. Згідно з попередніми результатами дослідження, в якому взяли участь 30 тисяч осіб, вакцина показала ефективність в 79%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини