Головна Новини Суспільство медицина Статистика COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Статистика COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

Найбільше нових випадків зафіксували у Львівській області

2 січня 2021, 09:20 comments1010
Поділіться публікацією:

Приріст захворюваності коронавірусної інфекції в Україні продовжує знижуватися. За минулу добу в країні зареєстровано 5 038 нових випадків захворювання, зокрема захворіло 182 дитини та 131 медпрацівник.

Статистика COVID-19 в Україні: скільки людей захворіло за добу

коронавірус в Україні (фото з відкритих джерел)

Лікар Тарас Жиравецький вважає, що такі низькі показники пов'язані з тим, що Україна пережила другу хвилю пандемії коронавірусу і зараз спостерігається її спад, але розслаблятися не варто.

Згідно з даними РНБО, на цей час діагноз COVID-19 встановлений у 328 171 українця, ще у понад 4 тисячі осіб є підозри на наявність захворюваності в організмі. Жертвами пандемії стало 18 731 особа з них 51 — за минулу добу. Статистика тих, хто видужав залишається позитивною, з початку пандемії захворювання вдалося перемогти 722 615 українцям, з них 2 606 осіб вилікувалися за минулу добу.

Найбільше нових випадків коронавірусу за добу було зафіксовано у Львівській (+434 людини), Київській (+407 осіб) та Миколаївській (+391 особа) областях. А найменше COVID-19 "б'є" по Кіровоградській області, там за минулу добу було зафіксовано 22 нових випадки захворювання.

МОЗ зазначає, що найпростішими правилами протиепідемічної безпеки є дотримання дистанції, носіння маски та гігієна рук.

Нагадаємо, що минулого місяця в Британії був виявлений новий штам коронавірусної інфекції, який, за словами вчених, поширюється набагато швидше, ніж звичайна форма. Все більше країн починають фіксувати у себе перші випадки зараження вірусом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що новий штам вірусу може стати причиною третьої хвилі пандемії, зокрема в європейських країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини