Стало відомо, які документи потрібні під час вакцинації від COVID

Без документів, за словами фахівця, людини не зможуть внести в спеціальну електронну систему

Регіональний координатор із вакцинації в Києві, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров'я КМДА Василь Животенюк розповів, які документи необхідно мати для вакцинації. Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

За словами координатора, у всіх охочих зробити щеплення від коронавірусу повинен бути з собою паспорт та ідентифікаційний код, який необхідний, в разі відсутності декларації з сімейним лікарем.

"Якщо у медичного працівника є декларація з сімейним лікарем, то якщо він назве своє ім'я, лікар зможе його знайти в системі. Але ми просимо, щоб все ж був при собі паспорт, щоб не було ніяких збоїв", - підкреслив Животенюк.

Без документів, за словами фахівця, людини не зможуть внести в спеціальну електронну систему.

Нагадаємо, що з 24 лютого на території України почалася масова вакцинація населення від коронавірусу. Статистичні дані про початок профілактичних щеплень повідомив народний депутат, голова комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький

За інформацією чиновника, тільки за першу добу від початку вакцинації препарат отримали 159 осіб. Зрозуміло, що це - не надто велика цифра, особливо з огляду на кількість зареєстрованих нових випадків захворювання COVID-19 - відразу 8147. Втім, політики і представники МОЗ стверджують, що вже найближчим часом темпи вакцинації прискоряться.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в "вакцинної епопеї" Україна опинилися на задвірках Європи, адже всі європейські країни вже активно прищеплюють громадян. На питання "хто в цьому винен?", "Коментарям" відповів народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко.