Головна Новини Суспільство медицина Ціна провалу - людські життя: нардеп про вакцинацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна провалу - людські життя: нардеп про вакцинацію в Україні

Йдеться про десятки тисяч життів

24 лютого 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Як відомо, 24 лютого стартувала вакцинація проти коронавірусу в Україні. Однак у "вакцинній епопеї" Україна опинилися на задвірках Європи, адже всі європейські країни вже активно прищеплюють громадян. На питання "хто в цьому винен?", "Коментарям" відповів народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко.

Ціна провалу - людські життя: нардеп про вакцинацію в Україні

Вакцинація в Україні - фото з відкритих джерел

За словами народного обранця, президент Володимир Зеленський обіцяв, що Україна однією з перших країн приступить до вакцинації, проте цього не сталося. Навпаки, підкреслює політик, навіть в бідних країнах вакцинація від коронавірусу розпочалася раніше, ніж у нас:

"Багато хто вже встиг призабути, але влітку минулого року Зеленський пообіцяв, що Україна буде однією з перших країн, яка отримає вакцину. І взяв ситуацію" під особистий контроль ". В результаті, в Зімбабве почали вакцинацію раніше нас. У Бангладеші почали вакцинацію раніше нас . в Албанії, якій ми в минулому році допомагали грошима, почали раніше нас. На карті вакцинації Європи до сьогоднішнього дня було тільки дві білі плями — Україна і Білорусь. Але Лукашенко спочатку планував лікувати коронавірус трактором, а у нас, начебто, була інша стратегія. Більш того, у мене є питання: як ситуація з розробкою української вакцини, яку так голосно анонсували? Про це теж якось забулося ".

Гончаренко вважає, що безпосередньо вина за цей катастрофічний провал лежить на наших "чемпіонах з боротьби з коронавірусом", які не змогли забезпечити навіть банальні речі:

"Ціна цього провалу — це людські життя. Вийшла статистика, за якою ми фактично на першому трагічному місці в Європі за смертністю на мільйон населення за грудень. Йдеться про десятки тисяч життів", — говорить нардеп.

Раніше "Коментарі" розповідали , чому суспільство з обережністю ставиться до вакцинації, а також, кому може бути вигідна ситуація, що склалася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини