Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, яка область може наступною вийти з «червоної» зони карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яка область може наступною вийти з «червоної» зони карантину

Зміна карантинного зонування може статися вже найближчими днями

10 квітня 2021, 09:41
Поділіться публікацією:

Українські медики починають потроху брати під контроль ситуацію з коронавірусом в окремих регіонах. Як відомо, Івано-Франківщина, де показники захворюваності зашкалювали, вже вийшла із "червоної" зони карантину. Слідом за нею, за прогнозами головного санлікаря України Віктора Ляшка, може незабаром "піти" і Закарпаття.

Стало відомо, яка область може наступною вийти з «червоної» зони карантину

Ляшко вважає, що Закарпаття скоро покине "червону" зону. Фото із відкритих джерел

Конкретної дати подібної зміни карантинного зонування Ляшко не називає, однак сподівається, що це станеться вже через кілька днів. Судячи з усього, Закарпатська область, як і раніше Івано-Франківська, демонструє позитивну динаміку щодо зменшення хворих і померлих від COVID-19.

Також головний санлікар нагадав, що дотримання всіх карантинних вимог можуть допомогти стабілізувати загальну ситуацію в Україні. Ляшко пояснив це на прикладі Івано-Франківщини, статистичні дані по ковіду в якій ще місяць тому були неймовірно високі. Зараз же в регіоні одна із кращих ситуацій щодо коронавірусної захворюваності в країні.

За словами чиновника, зменшилася не тільки кількість захворювань в цілому, але і кількість особливо тяжких хворих, яким необхідна госпіталізація або апарати штучної вентиляції легень — до 38% (раніше було 63%).

Нагадаємо, що однією з останніх до "червоної" зони додалася Харківщина. Суворі обмеження в регіоні почнуть діяти вже з півночі 11 квітня.

До слова, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку екс-керівниці МОЗ Зоряни Скалецької, введення в Україні додаткового, більш жорсткого карантину просто не має значення. При цьому вона також розповіла, скільки людей може ще загинути від коронавірусної хвороби.

Також на порталі ви можете дізнатися, які симптоми при коронавірусі можуть свідчити про ускладнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини