Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки українців готові отримати Covid-вакцину: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців готові отримати Covid-вакцину: опитування

Найбільше респондентів готові вакцинуватися на західній Україні

5 березня 2021, 14:39
Поділіться публікацією:

Згідно з опитуванням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 23 лютого по 1 березня цього року, в Україні готові отримати щеплення від коронавірусу 24,1% жителів країни. Не будуть робити щеплення від Covid-19 понад 60% українців.

Стало відомо, скільки українців готові отримати Covid-вакцину: опитування

Вакцинація від коронавірусу - фото з відкритих джерел

На питання, чи будете ви вакцинуватися від коронавірусу, якщо буде така можливість, українці відповіли наступним чином. Позитивну відповідь дали, 24,1% респондентів, 60,2% заявили, що не робитимуть щеплення, а ще 15,7% не змогли відповісти на питання.

Найбільше респондентів готові вакцинуватися на західній Україні — 29,8%, найменше — на Донбасі. Там готові отримати препарат від коронавірусу тільки 11,9% опитаних.

Найбільше противників щеплень від коронавірусу — на Донбасі — проти вакцинації виступають 75% опитаних.

Зазначимо, що опитування проводилося методом face-to-face серед 1207 респондентів у віці 18 років і старше з усіх регіонів України крім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,9%.

Нагадаємо, що станом на сьогодні, 5 березня, в лист очікування вакцинації від коронавірусу записалося вже майже 128 000 українців.

Як раніше повідомляли "Коментарі", головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, які категорії українців поки не повинні вакцинуватися проти коронавірусу. Всього існує чотири основних протипоказання до препарату Covishield, який зараз використовують вітчизняні медики.

Водночас у ВООЗ заявили, що 2021 рік буде ще одним роком коронавірусу, а перемогти пандемію можна буде на початку 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

5 березня 2021, 16:39

Что касается меня, то индийской дрянью от Степанова я точно вакцинироваться не буду. Пусть он ей колет своих детей и своих родственников. А может все дозы которые он купил себе вколоть. Может сдохнет наконец.

Андрей

5 березня 2021, 15:47

Скорей сколько людей могут себе позволить https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/shmygal-tarif-na-elektroenergiyu-dlya-naseleniya-v-aprele-skoree-vsego-ostanetsya-1-68-grn-za-kvt-ch


Новини