Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки вакцин проти COVID-19 Україна отримає безкоштовно
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки вакцин проти COVID-19 Україна отримає безкоштовно

У МОЗ повідомили, скільки українців зможуть скористатися вакциною на безоплатній основі

29 вересня 2020, 12:52
Поділіться публікацією:








Близько 20% вакцин проти COVID-19 від загальної кількості населення України українці зможуть отримати безкоштовно. Про це заявив під час брифінгу 29 вересня міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Стало відомо, скільки вакцин проти COVID-19 Україна отримає безкоштовно

Як повідомив міністр, Україна є учасником глобальної ініціативи ВООЗ, у межах якої створили альянс щодо спільного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусу.

"За попередніми розрахунками, Україна зможе отримати приблизно 20% вакцин безкоштовно від загальної кількості населення нашої країни. Це приблизно 8 млн доз", — повідомив Степанов.

У МОЗ зазначили, що активно відстежують процес створення вакцини фармацевтичними виробниками у світі. Тому, як тільки вона буде створена, запевнив міністр, Україна серед перших отримає доступ до вакцин.

Нагадаємо, що AstraZeneca довелося припинити випробування вакцини проти COVID-19. Це одна з компаній, з якими Україна веде переговори щодо закупівлі вакцини. Хвороба в одного з досліджуваних може свідчити про побічну реакцію на вакцину. Згодом дослідження були відновленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини