Головна Новини Суспільство медицина Сьогодні Україна перейшла в "жовту" зону карантину: перелік обмежень
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні Україна перейшла в "жовту" зону карантину: перелік обмежень

Як буде працювати транспорт, школи, спортзали, та які діють послаблення для вакцинованих людей

23 вересня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні Україна перейшла в "жовту" зону карантину. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 21 вересня. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Сьогодні Україна перейшла в "жовту" зону карантину: перелік обмежень

Україна перейшла в "жовту" зону карантину -фото з відкритих джерел

Що заборонено в рамках "жовтого" рівня:

Згідно кapaнтінній пocтaнoві, введені додаткові обмеження в pобoті громадських закладів. Наприклад, власникам бізнecу пропонується двa вapіaнти pобoти:

Працюмати без додаткових обмежень можливо, якщо 80% пepcoнaлу та всі відвідувачи  мають "жовтий" кoвід-cepтіфікaт, або посвідчення про отримання однієї дози  вакцини, або негативний ПЛР тест, який діє протягом 72-х годин. Перевіряти сертифікати та тест, підприємці повинні самостійно.  

Заборонено проводити масові заходи за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території. Заповнювати  кінозали та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів повинна бути не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Навчальні заклади будуть працювати за такими умовами:

- дитячі садки та 1-4 класи шкіл працюватимуть стаціонарно, 5-12 класи шкіл та інші заклади освіти вимагатимуть особливих умов.

- для роботи у звичному режимі понад 80% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б одною дозою вакцини проти COVID-19.

Також, обов’язковим правилом залишається носіння масок в громадських закладах та транспорті.

Згідно з інформацією на сайті Міністерства охорони здоров'я України, за останні три місяці 98,1% госпіталізованих з COVID-19 в Україні — вакциновані.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що глава МОЗ розповів, коли в Україні зможуть скасувати карантин. За словами Віктора Ляшка, МОЗ вживає всіх необхідних заходів, щоб українці повернулися до "доковідного" життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини