Головна Новини Суспільство медицина Смертність від коронавірусу: вчені назвали нову групу ризику
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертність від коронавірусу: вчені назвали нову групу ризику

З'явилися дані нового дослідження

17 березня 2021, 20:00 comments1550
Поділіться публікацією:

У людей, які повільно ходять пішки, є більше шансів померти від коронавірусу. Про це передає ВВС із посиланням на нове дослідження.

Смертність від коронавірусу: вчені назвали нову групу ризику

Фото з відкритих джерел

Дослідники в галузі охорони здоров'я з Лестера дійшли висновку, що у людей, які повільно ходять, із нормальною вагою у 3,75 рази більше шансів померти від вірусу, ніж у людей, які ходять швидко.

Провідний дослідник, професор Том Йейтс сказав, що темпи ходьби можна використовувати, щоб передбачити, чи піддається хтось більш високому ризику зараження вірусом.

Дослідження, проведене Національним інститутом медичних досліджень (NIHR) і Лестерським центром біомедичних досліджень, було розроблено для вивчення зв'язку між індексом маси тіла (ІМТ) і темпом ходьби, про який повідомляють самі люди, з ризиком зараження важким Covid-19 і смертністю. У проекті використовувалися дані, зібрані у більш ніж 400 000 осіб середнього віку.

Зазначимо, що повільна ходьба визначена на рівні швидкості менше 4,8 км на годину, стійка / середня швидкість становить 6,8 км на годину, а швидка — більше того.

Дослідники також виявили, що у людей, які повільно ходять, у 2,5 рази більше шансів захворіти на важку форму Covid-19, ніж у тих, хто перебуває у найшвидшій групі. Ризик був однаково високим у тих людей, які повільно ходять, із нормальною вагою і тих, хто повільно ходить, із ожирінням.

Раніше повідомлялося, що вакцину проти коронавірусу AstraZeneca все ж рекомендовано до використання. Таке рішення прийняла Всесвітня організація охорони здоров'я у відповідь на відмову кількох країн від цього препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини