Головна Новини Суспільство медицина "Слуга народу" проголосує за законопроект щодо легалізації медичного канабісу
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально "Слуга народу" проголосує за законопроект щодо легалізації медичного канабісу

Про це повідомив на брифінгу голова фракції Давид Арахамія

13 липня 2021, 00:19
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 13 липня, у вівторок, в парламенті буде слухатися законопроект про легалізацію медичного канабісу. Свою позицію і позицію фракції "Слуга народу" на вчорашньому брифінгу, що транслювався на офіційній фейсбук-сторінці однойменної партії, висловив голова парламентської фракції Давид Арахамія.

"Слуга народу" проголосує за законопроект щодо легалізації медичного канабісу

"Слуга народу" голосуватиме за законпроект з легалізації в Україні медичного канабісу, фото з відкритих мереж

"Я послухав аргументи "за" і "проти", треба ще вивчити матчастину. Звичайно, є дуже багато аргументів "за". Наприклад, в країні багато людей з онкозахворюваннями, які, на жаль, отримують наркотичну залежність від опіатів. А за словами експертів, канабіноїди не викликають наркотичної залежності, є болезаспокійливими альтернативними (засобами — ред.). З таким же успіхом втамовують біль, як і опіати, але не викликають таких побічних явищ. Другий аргумент "за" — це дуже експортно-перспективна галузь медпрепаратів. У нас аграрна країна і нічого крім скреп і упереджень не заважає його (канабіс — ред.) вирощувати", — повідомив позицію своєї фракції Давид Арахамія.

З аргументів "проти" Арахамія назвав те, що на думку все тих же експертів, канабіс — "це все ж наркотик", але відразу запевнив, що в законопроекті "дуже жорстко прописані заходи з контролю за наркозасобами". Мовляв, заходи з вирощування, сертифікації, використання обладнання, контролю, маркування кожного куща будуть суворіше, ніж в  законодавстві про обіг наркотичних засобів, яке наразі існує в країні.

"Може там і ризиків особливих таких немає. Але людей лякає невідомість. Ми ще будемо консультуватися з Міністерством внутрішніх справ, почуємо від них, які вони ризики бачать. Але в цілому для першого читання закон готовий. І швидше за все я особисто буду його підтримувати в першому читанні та дивитися як між першим і другим читаннями колектив авторів відпрацює ризики, які не дозволять вирощувати це (коноплю — ред.) нелегально і не поширювати продукцію (з канабісу — ред.) для розважальних цілей. Вона буде використовуватися тільки для медичного призначення", — резюмував глава фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, наше видання повідомляло, що репер Jay-Z запустив власний бренд канабісу.


Джерело: https://censor.net/ru/n3276652



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини