Головна Новини Суспільство медицина Скільки коштує найдешевший аналіз на COVID-19 - огляд методів тестування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує найдешевший аналіз на COVID-19 - огляд методів тестування

Найдорожчим виявився експрес-тест на антиген коронавірусу, найдешевшим - вітчизняна тест-система

9 грудня 2020, 11:35
Поділіться публікацією:

В Україні представлено достатню кількість методів тестування на коронавірус. Але який з них, в разі потреби, стане зручнішим для вас та дешевшим — давайте розглянемо.

Скільки коштує найдешевший аналіз на COVID-19 - огляд методів тестування

Огляд методів тестування на коронавірус в Україні. Фото: vedomosti.ru

1. Експрес-тест на антиген коронавірусу

Це найшвидший та найдорожчий спосіб перевірити, чи є у вас коронавірус. Для визначення результату вас беруть мазок зі слизової оболонки носа або рота. Експрес-аналіз може бути готовим за 15-30 хвилин. Поки що він доступний тільки в приватних клініках. Його ціна від 800 до 1500 гривень.

2. ПЛР-дослідження

ПЛР-тест показує наявність/відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу. Завдяки цьому хворобу можна виявити в перші дні зараження. ПЛР-дослідження показує максимальну точність. Його результати можуть бути готовими від кількох годин до декількох днів, в залежності, де ви робите тест. Коштуватиме він від 700 до 1200 грн.

3. ІФА-тест

Імуноферментний аналіз — це вид аналізу, за допомогою якого виявляються антитіла до COVID-19. Відтак за допомогою цього тесту можна зрозуміти не тільки чи людина зараз хвора, а й чи хворіла вона раніше коронавірусом. Для цього тесту беруть кров із вени. Чекати результати доведеться стільки ж, скільки й ПЛР-тест. Ціна за аналіз коливається від 200 до 500 гривень.

4. Український тест на COVID-19 

Тести виготовляються компанією "Діапроф-Мед". За словами розробників, українська система для тестування у 75 разів чутливіша за всі інші у світі. Тест показує результат через 2 години 30 хвилин. Українська розробка обійдеться близько 70 гривень. Але поки невідомо, коли громадяни зможуть користуватися цими тестами.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, як відрізнити коронавірус від грипу і застуди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини