Головна Новини Суспільство медицина Скільки доз вакцини Мoderna вкололи японцям перед виявленням сторонніх домішок
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки доз вакцини Мoderna вкололи японцям перед виявленням сторонніх домішок

Наявність чужорідних речовин, підтверджено у 39 флаконах

26 серпня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

У МОЗ Японії заявили в четвер, 26 серпня, що в деяких порціях невикористаних доз вакцини від COVID-19 компанії Moderna Inc. знайшли домішки, і використання близько 1,63 млн доз, виготовлених на тій же виробничій лінії, було припинено як запобіжний захід. Про це повідомляє Japan Times.

Скільки доз вакцини Мoderna вкололи японцям перед виявленням сторонніх домішок

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За даними уряду, в країні вже використали більше 10 мільйонів доз з моменту затвердження вакцини Moderna для екстреного застосування.

Японський виробник ліків Takeda Pharmaceutical Co., який відповідає за продаж та розповсюдження вакцини в країні, заявив, що поки що не бачив жодних повідомлень про проблеми безпеки. Вакцина, як і та, що була розроблена фармацевтичною фірмою США Pfizer Inc. та її німецьким партнером BioNTech SE, використовує нову технологію, яка називається месенджерова РНК, або мРНК, і вводиться у дві дози з інтервалом у чотири тижні.

Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення повідомило, що сторонні речовини були підтверджені з 16 серпня на восьми пунктах вакцинації в префектурах Ібаракі, Сайтама, Токіо, Гіфу та Айчі. 

Такеда попросила екстрене розслідування біотехнологічної фірми США, одночасно закликаючи медичні установи та інші установи не використовувати будь -які дози вакцини, що демонструють відхилення, навіть для доз, які не підлягають припиненню.

Японська компанія додала, що буде докладати зусиль, щоб запобігти призупиненню впливу на доступність доз вакцини від коронавірусу в країні. Оскільки ці дози вже розповсюджені до 863 центрів вакцинації по всій країні, міністерство попросить кожну установу не використовувати їх.

Хоча в Японії тривають вакцинації проти COVID-19, надзвичайно заразний дельта-варіант коронавірусу щоденно поширюється у багатьох частинах країни.

Уряд підписав контракт з Moderna на отримання 50 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця вересня. Наразі люди віком від 12 років можуть отримати щеплення вакциною.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував, що Італія готується почати обов'язкову вакцинацію від COVID-19 — чекати будуть до 15 вересня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини