Головна Новини Суспільство медицина Скільки часу минає від зараження COVID-19 до смертельних ускладнень та де вакцинують у храмах – Ляшко
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу минає від зараження COVID-19 до смертельних ускладнень та де вакцинують у храмах – Ляшко

У Херсонській області пандемічна хвиля тривала 30 днів. Щоб покращити ситуацію в інших регіонах, Мінздоров'я вживає нових заходів

16 листопада 2021, 21:41
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я повідомив про нові рекорди по летальності COVID-19 та періоду, протягом якого у людей розвиваються смертельні ускладнення. Відповідна інформація розміщена на офіційному Youtube-каналі установи.

Скільки часу минає від зараження COVID-19 до смертельних ускладнень та де вакцинують у храмах – Ляшко

Віктор Ляшко - брифінг від 16.11.21 - скрін відео Youtube

Протягом доби 15 листопада 2021 р. в Україні зафіксували 838 летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Летальність – відкладений показник, який буде зростати. Період зростання – два тижні – це час, який проходить з моменту зараження до моменту смерті від ускладнень.

Віктор Ляшко пояснив:

"Спочатку реєструється випадок коронавірусного захворювання, потім – госпіталізація, далі – летальний випадок. Середній час від симптомів до смерті – 14 днів".

Міністр повідомив, що за останні три місяці відсоток госпіталізованих українців, які не пройшли повний курс вакцинації, складає 94%. Він акцентував, що вакциновані опиняються у лікарнях у 5,5 разів рідше, ніж невакциновані.

Щоб охорони щепленнями від COVID-19 більшу кількість українців, пункти вакцинації відкриті з храмах міст Києва, Одеси, Запоріжжя, Тернополя, Ужгороді і Чернівців. До ініціативи Мінздоров'я приєднались наступні релігійні конфесії:

- Українська Греко-Католицька Церква;

- Православна Церква України;

- Українська Православна Церква Московського патріархату;

- Церква Адвентистів Сьомого дня.

Щоб дізнатись, де знаходиться найближчий пункт вакцинації, можна скористатись спеціальним Telegram-ботом "Медичні закупівлі України" https://t.me/medpro_ukraine_bot. Він повідомляє адресу пункту, якою вакциною там щеплюють та її залишки. Так як паствою різних церков є переважно люди старшого віку, їхні молодші родичі можуть їм допомогти: використати бот і знайти найближчий пункт вакцинації від COVID-19 у храмі.

Видання "Коментарі" раніше публікувало статтю, у якій розповідається про те, які проблеми зі здоров'ям можуть мати люди, які перехворіли на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини