Головна Новини Суспільство медицина Штам коронавірусу FLiRT набирає обертів: що каже МОЗ про карантин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Штам коронавірусу FLiRT набирає обертів: що каже МОЗ про карантин в Україні

У Міністерстві охорони здоров'я відповіли, чи введуть карантин через новий штам коронавірусу FLiRT.

8 серпня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Починаючи з червня в Україні на кілька тисяч збільшилась кількість випадків захворювання коронавірусом, зокрема виявили небезпечний штам FLiRT. Заступник міністра охорони здоровʼя та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, чи готує МОЗ запровадити карантинні заходи через новий спалах коронавірусу в Україні.

Штам коронавірусу FLiRT набирає обертів: що каже МОЗ про карантин в Україні

Коронавірус в Україні. Фото з відкритих джерел

Ігор Кузін в коментарі "Суспільному" вказав, що поширення нового штаму коронавірусу збігається з загальносвітовою тенденцією, адже SARS-CoV-2 постійно мутує. 

"Станом на зараз на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів або субваріантів штамового мікрофту. Всі ці штами мають різну характеристику. І останній з тих, який був ідентифікований на території України, є штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року", — сказав Кузін.

За словами Кузіна, у липні було 8 тис. зареєстрованих випадків інфікування коронавірусом, що на 2 тис. більше ніж у червні. Проте, головний санлікар зазначає, що подібна ситуація з підвищенням кількості хворих відбувається у всьому світі через штам FLiRT, однак МОЗ не планує запроваджувати карантин.

"По абсолютній кількості пацієнтів, це відносно невеликі кількості, які не дають підстав для запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів", — сказав Кузін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 країн, де коронавірус вбив найбільше людей. Також відома статистика летальних випадків від коронавірусу в Україні.

Також "Коментарі" писали про смертельний вірус, який заражає усе більше людей в Індії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини