Головна Новини Суспільство медицина Що відомо про Omicron ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відомо про Omicron ВООЗ

ВООЗ продовжує вивчати штам і пропонує країнам об'єднатись для отримання нових даних

29 листопада 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

ВООЗ опублікувала останню відому інформацію про новий штам коронавірусу, з якої зрозуміло, що більше невідомо, ніж відомо.

Що відомо про Omicron ВООЗ

ВООЗ вивчає Omicron - ілюстративне фото з мережі

Штам під назвою Omicron досліджую на основі даних, які зібрані науковцями з ПАР. З"ясувалось, що неможливо точно сказати, чи він більш заразний та чи тяжче протікає захворювання.

Заразність

Рівень передачі варіанту B.1.1.529 оцінюють за рівнем захворюваності у Південно-Африканській республіці. Останнім часом там спостерігають зростання кількості нових випадків. Однак не зрозуміло, чи є причиною цього зростання новий штам.

Тяжкість

Тяжкість захворювання намагаються оцінити за кількістю госпіталізацій. У епіцентрі нового спалаху немає відчутного зростання цього показники. При цьому потрібно врахувати, що середній вік у ПАР – 45 років. Крім того більшість інфікувань, за даними ВООЗ, — це студенти університетів. Цим і можна пояснити легкість протікання захворювання, яке у більш старішій Європі може проявитись протилежним чином.

Повторне інфікування

Обмежені дані щодо повторного інфікування цим варіантом для тих, хто вже раз перехворів. Поки що дані свідчать, що ризик повторного зараження присутній.

Вакцинація і тести

Ефективність вакцинації також вивчається. ВООЗ продовжує наполягати, що це єдиний спосіб зменшити захворюваність і смертність на даний час, коли в основному поки що циркулює штам Дельта.

Тести виявляють Omicron так само. які і інші варіанти коронавірусу. Фахівці шукають спосіб, щоб виділяти саме  його серед інших.

Методи боротьби з епідемією

ВООЗ звертається до країн, щоб вони ділилися новими даними про штам. Також кожен уряд повинен самостійно визначати, що він робитиме для зупинки Omicron з огляду на власну економічну та політичну ситуацію. Головне, наполягає організація, продовжити кампанію вакцинації, щоб якнайшвидше захистити вразливі групи населення.


Видання "Коментарі" публікувало раніше попередню інформацію від ВООЗ, де наведено припущення про походження нових мутацій коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини