Головна Новини Суспільство медицина Розробники Pfizer: три уколи вакцини можуть повністю нейтралізувати новий штам
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробники Pfizer: три уколи вакцини можуть повністю нейтралізувати новий штам

Третя доза вакцини збільшила нейтралізуючі антитіла в 25 разів

8 грудня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

BioNTech і Pfizer заявили в середу, 8 грудня, що курс їхніх вакцини проти COVID-19 з трьох уколів зміг нейтралізувати новий варіант Omicron в лабораторних тестах. Про це повідомляє Reuters.

Розробники Pfizer: три уколи вакцини можуть повністю нейтралізувати новий штам

Флакон із вакциною від коронавірусної хвороби (COVID-19) Pfizer-BioNTech - фото з відкритих джерел

У першій офіційній заяві виробників вакцин щодо ймовірної ефективності їхньої вакцини проти Omicron, BioNTech і Pfizer заявили, що дві дози вакцини призвели до значного зниження нейтралізуючих антитіл. Нині ж в заяві йдеться, що третя доза їхньої вакцини збільшила нейтралізуючі антитіла в 25 разів.

Кров, отримана від людей, яким місяць тому зробили третю додаткову вакцину, нейтралізувала варіант Omicron приблизно так само ефективно, як кров після двох доз боролася з оригінальним вірусом, вперше виявленим у Китаї.

"Забезпечення повної вакцинації якомога більшої кількості людей за допомогою перших двох серій доз і ревакцинації залишається найкращим заходом для запобігання поширенню COVID-19", – сказав керівник Pfizer Альберт Бурла.

Компанії заявили, що продовжать свої зусилля по виведенню на ринок специфічної для Omicron вакцини проти COVID-19, яку вони розпочали виробляти, коли новий штам вперше викликав глобальне занепокоєння вчених 25 листопада.

Очікується, що запланований випуск 4 мільярдів доз вакцини Comirnaty у 2022 році не зміниться, якщо буде потрібна адаптована вакцина, додали розробники.

Результати в цілому відповідають попередньому дослідженню, опублікованому у вівторок, 7 грудня, дослідниками Африканського Інституту охорони здоров’я в Південній Африці, в якому сказано, що Omicron може частково уникнути захисту від двох доз вакцини Pfizer/BioNTech, а також припускає, що третій укол може допомогти боротися з інфекцією.

Однак лабораторний аналіз в університетській лікарні Франкфурта в Німеччині, виявив зниження реакції антитіл на Omicron навіть після трьох уколів вакцини.

Американсько-німецькі партнери також висловили оптимістичний тон щодо перспективи їхнього щеплення захистити від будь-яких тяжких перебігів від Omicron.

Більшість поверхневих структур на білку Omicron націлені на Т-клітини, які зазвичай з’являються після вакцинації, і вони не піддаються мутації Omicron, сказали розробники.

"Компанії вважають, що вакциновані особи все ще можуть бути захищені від важких форм захворювання", – додали партнери.

Т-клітини є другою опорою імунної відповіді, поряд з антитілами, і, як вважають, запобігають важким захворюванням, атакуючи інфіковані клітини людини.

Як повідомляли раніше "Коментарі", агентство охорони здоров’я Європейського Союзу заявило, що варіант Omicron може стати причиною більше ніж половини всіх інфекцій COVID-19 в Європі протягом кількох місяців, але випадків важкого захворювання поки не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини