Головна Новини Суспільство медицина Розробник вакцини: наступна пандемія буде смертельнішою
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробник вакцини: наступна пандемія буде смертельнішою

Новий штам вірусу може бути більш заразним і більш смертельним

6 грудня 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Майбутні пандемії можуть бути навіть смертельнішими, ніж COVID-19, тому уроки, винесені під час спалаху, не можна проігнорувати, а світ має гарантувати, що він готовий до наступного вірусного нападу. Таку заяву зробив один із творців вакцини AstraZeneca. Про це повідомляє Reuters.

Розробник вакцини: наступна пандемія буде смертельнішою

Жінка отримує вакцину від коронавірусу - Reuters

За даними Університету Джона Хопкінса, нинішній панівний штам коронавірусу вбив 5,26 мільйона людей у ​​всьому світі, знищив трильйони доларів економічного виробництва та перевернув життя мільярдів людей.

"Правда в тому, що наступний штам може бути гіршим. Він може бути більш заразним, або більш смертельним, або і те, і інше. Це не останній раз, коли вірус загрожує нашому життю та нашим джерелам існування", — сказала Сара Гілберт у лекції Річарда Дімблбі.

Гілберт, професор вакцинології в Оксфордському університеті, сказала, що світ має забезпечити кращу підготовку до наступного вірусу.

"Успіхи, яких ми досягли, і знання, які ми отримали, не повинні бути втрачені", – сказала Гілберт.

Експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що зусилля, спрямовані на припинення пандемії COVID-19, були нерівномірними та фрагментарними, що відзначалося обмеженим доступом до вакцин у країнах з низьким рівнем доходу, тоді як "здорові та заможні" в багатих країнах отримують прискорені дози.

Група експертів у сфері охорони здоров’я, створена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для аналізу боротьби з пандемією SARS-CoV-2, закликала до постійного фінансування та розширення можливостей для розслідування пандемій за допомогою нової угоди.

Однією з пропозицій було нове фінансування щонайменше 10 мільярдів доларів на рік для забезпечення готовності до пандемії.

Гілберт сказав, що шипковий білок варіанту Omicron містив мутації, які, як відомо, підвищують передачу вірусу.

"Існують додаткові зміни, які можуть означати, що антитіла, викликані вакцинами або попернім інфікуванням, можуть бути менш ефективними для запобігання зараженню Омікроном. Поки ми не дізнаємося більше, нам слід бути обережними та вжити заходів, щоб уповільнити поширення цього нового штаму", – сказала Гілберт.

Як повідомляли раніше "Коментарі", медики бояться найбільше того, що новий штам коронавірусу не вивчений і поводиться непередбачувано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини