Головна Новини Суспільство медицина Російська вакцина проти COVID-19 в Україні: що про це думає Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська вакцина проти COVID-19 в Україні: що про це думає Зеленський

Зеленський зізнався, як ставиться до російської вакцини проти коронавірусу

20 грудня 2020, 06:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна не домовляється про поставки російської вакцини проти коронавірусу. Про це він сказав в інтерв’ю The New York Times.

Російська вакцина проти COVID-19 в Україні: що про це думає Зеленський

Фото з відкритих джерел

Як зазначив Зеленський, позиція України в світі та Європі вкрай погана: наша держава не входить до пріоритетного списку країн, які першими отримують вакцину. За його словами, саме США та Велика Британія сьогодні могли б значно вплинути на те, щоб Україна опинилася в пріоритетному переліку.

Президент заявив, що питання щодо російської вакцини в Україні може стати ще одним геополітичним ударом, можна очікувати на потужну інформаційну війна з боку Росії. Але все в руках, на думку гаранта, Сполучених Штатів Америки.

"Вакцину "Супутник" сьогодні пропонують у суспільстві й в інформаційному просторі України. Російська Федерація використовує для цього телеканали, зокрема українські, які є союзниками політики Російської Федерації. Звичайно, пояснити українському суспільству, чому якщо Америка та Європа не дають тобі вакцину, ти не повинен брати її у Росії, – будь-якій людині, яка помирає, пояснити це неможливо, — визнає Зеленський. — Інша річ, що ми не повинні допускати того, щоб Україна брала російську вакцину, яка не пройшла всі випробування".

Президент підкреслив, що немає реальних доказів, що російська вакцина має стовідсотковий позитивний ефект, невідомі всі наслідки дії цього препарату. Тоді як для України базовий критерій — безпечність.

На питання, чи готова Україна використовувати "Супутник", якщо він буде безпечний, Зеленський відповів про наміри зберегти життя українців.

"Україна рятуватиме своїх людей, Україна боротиметься за те, щоб наші партнери дали нам вакцину, яка підтверджена – Moderna, Pfizer, AstraZeneca. Це те, що підтверджено", — сказав український лідер.

Також Зеленський зазначив, що деякі з цих компаній мають заводи по всій Європі, в тому числі й у РФ. Але питання, підкреслив гарант, у якості вакцини.

Як повідомлялося, лікар розвіяла популярний міф щодо вакцини проти COVID-19. Медик розповіла, чи впливає РНК, на основі якої створена вакцина, на гени людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини