Головна Новини Суспільство медицина Регулятор ЄС визначив, яка вакцина проти Covid-19 не викликає ускладнень під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Регулятор ЄС визначив, яка вакцина проти Covid-19 не викликає ускладнень під час вагітності

Регулятор ЄС визнає вакцини мРНК від COVID-19 безпечними під час вагітності

18 січня 2022, 18:04
Поділіться публікацією:

Вакцини проти COVID-19, виготовлені з використанням технології мРНК, не викликають ускладнень вагітності у майбутніх матерів та їхніх дітей. Таку заяву зробив у вівторок, 18 січня, регулятор Європейського Союзу з питань лікарських засобів після детального огляду кількох досліджень. Про це повідомляє Reuters.

Регулятор ЄС визначив, яка вакцина проти Covid-19 не викликає ускладнень під час вагітності

Вагітна жінка отримує вакцину від коронавірусної хвороби (COVID-19) - Reuters

Огляд, заснований на дослідженнях, в яких брали участь близько 65 тисяч вагітних жінок на різних термінах, не виявив жодних ознак підвищеного ризику ускладнень, викиднів, передчасних пологів або серйозних побічних ефектів від введення мРНК, повідомляє Європейське агентство з лікарських засобів

Pfizer (PFE.N) і німецький партнер BioNTech (22UAy.DE), а також Moderna (MRNA.O) наразі постачають такі вакцини до Європейського Союзу.

"Користь від отримання мРНК-вакцин проти COVID-19 під час вагітності переважає будь-які можливі ризики для майбутніх матерів і ненароджених дітей", – йдеться у повідомленні агентства.

Огляд внутрішньої групи також показав, що уколи від COVID-19 настільки ж ефективно знижують ризик госпіталізації та смерті у вагітних, як і у невагітних.

Декілька країн ЄС уже схвалили використання вакцин проти COVID-19 для вагітних, і підтримка EMA уколів мРНК, ймовірно, прискорить кампанії вакцинації в менших країнах, які покладаються на науковий досвід регулятора. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", ізраїльське дослідження вакцини показало, що люди все ще хворіть Omicron після 4 доз вакцини. Хоча додаткова доза — будь-якої вакцини Pfizer або Moderna — здавалося, мала певний ефект, рівень зараження в дослідженні суттєво не відрізнявся від тих, хто мав три дози Pfizer.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини