Головна Новини Суспільство медицина Радуцький: "Червоні зони" карантину дають надію, що Україна не закриється на локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Радуцький: "Червоні зони" карантину дають надію, що Україна не закриється на локдаун

Поки не вакцинують 60% українців, загроза локдауну в країні буде постійно

16 березня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що на сьогодні "червоні зони" адаптивного карантину в Україні дають надію, що вся країна не закриється на жорсткий локдаун. Зокрема, в Закарпатській області вже знижується відсоток госпіталізованих з Covid. Про це він заявив під час спілкування з журналістами.

Радуцький: "Червоні зони" карантину дають надію, що Україна не закриється на локдаун

Михайло Радуцький - фото з відкритих джерел

За його словами, поки не вакцинують 60% українців, загроза локдауна в країні буде постійно.

"На сьогодні ми поки сподіваємося, що будемо витримувати адаптивний карантин. Локдаун був навесні минулого року, більше локдаунів не було, були більш жорсткі карантини. Будемо сподіватися, що цей адаптивний карантин, коли по черзі закриваються області... не призведе до загальнодержавного локдауну", — зазначив Радуцький.

Він підкреслив, що Закарпатська область вже демонструє зниження відсотка госпіталізацій — за тиждень число пацієнтів з Covid в лікарнях знизилося на 10%.

"Це дає надію, що "червоні зони" будуть давати можливість, щоб вся країна не закривалася. Сьогодні дуже нехороша ситуація в Києві, Київській області, у Вінницькій області, Черкасах, але будемо сподіватися", — додав Радуцький.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Міністерство охорони здоров'я України розширило "помаранчеву" зону карантину. Тепер в зоні ризику опинилася Чернігівська область. Станом на 15 березня в "червоній" зоні карантину залишаються чотири області — Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. "Помаранчева" зона складається з 11 регіонів — Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. Решта областей залишаються в "жовтій" зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Херсонська області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини