Головна Новини Суспільство медицина Про які захворювання можуть свідчити зовнішні зміни шкіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Про які захворювання можуть свідчити зовнішні зміни шкіри

Передчасна поява зморшок, почервоніння, висипання, свербіння - все це сигнали шкіри про захворювання

13 січня 2022, 08:12
Поділіться публікацією:

Досить часто при погіршенні стану шкіри люди звертаються за допомогою до косметолога чи дерматолога. Насправді перш, ніж звертатися до фахівців, потрібно уважніше вивчити ті сигнали, які подає вам організм через реакції на шкірі. Досить часто ці сигнали пов'язані з якимись проблемами внутрішніх органів. Як передає портал "Коментарі", докладніше про це в інтерв'ю "ТСН" розповіла лікарка сімейної медицини Крістіна Шевченка.

Про які захворювання можуть свідчити зовнішні зміни шкіри

Шкіра на обличчі. Фото: з відкритих джерел

Якщо ваша шкіра набула сірого або блакитнуватого відтінку, почала лущитися, то вам якнайшвидше потрібно зайнятися дослідженням дихальної системи. Шкіра дуже добре відчуває нестачу кисню та реагує на це.

Загострення дерматиту, акне, кропив'янки – сигнал тим, хто часто нервує, переживає стресові ситуації. Проявами на шкірі нерівна система дається взнаки.

Блідуватий колір шкіри або, навпаки, яскраво червона шкіра, а також розширені судини — це також поганий сигнал про можливе захворювання кровотворної системи.

Якщо на обличчі з'явилися прожилки червоного кольору або усувається шкіра, то краще поспішити до кардіолога, тому що людина може страждати від серцевої недостатності.

Передчасна поява зморшок може свідчити про розлад харчової поведінки. А бородавки та виразки у роті можуть стати поганим сигналом про проблему із ШКТ. Якщо ж шкіра почала мене колір навколо зап'ясть, то якнайшвидше потрібно перевірити стан печінки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — волосся та шкіра – індикатор нестачі вітамінів. Експерти розповіли на що в першу чергу треба звернути увагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини