Головна Новини Суспільство медицина Про що насправді говорять показники з COVID-19 у Великобританії та Бельгії – Ляшко про маніпуляції
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що насправді говорять показники з COVID-19 у Великобританії та Бельгії – Ляшко про маніпуляції

Системна дискредитація кампанії з вакцинації триває в Україні, на думку чиновника Мінздоров'я

8 листопада 2021, 20:26
Поділіться публікацією:








Віктор Ляшко не задоволений тим, як новинні сайти, а також політики, висвітлюють пандемію COVID-19 та вакцинацію, повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ".

Про що насправді говорять показники з COVID-19 у Великобританії та Бельгії – Ляшко про маніпуляції

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України, виступ на брифінгу - скрін Youtube Мінздоров'я

Міністр охорони здоров'я зауважив на брифінгу, що потрібно більш коректно висвітлювати вакцинацію та рівень госпіталізацій хворих на ковід. Новинарям та політикам необхідно правильно порівнювати дані, враховувати особливості пандемії та контекст, який у різних країнах різний.

Інформаційний простір наповнений повідомленнями, які говорять, що в країнах з більш ніж 80% вакцинації спостерігається кардинальне зростання кількості заражень. Ляшко називає подібні повідомлення маніпуляцією.

Натомість варто говорити про ситуацію в тій чи іншій країні, зважаючи на всю картину, а не лише на цифри:

- Великобританія має незмінно високі показники рівня захворюваності, однак вона наростила рівень вакцинації до 67% і це призвело до зменшення смертності у 10 разів;

- Бельгія має триразове зростання рівня захворюваності, але в країні один з найменших показників летальності завдяки одному з найвищих показників вакцинації в Європі — 145 доз на 100 осіб; зростання кількості заражень викликане послабленням протиепідемічних заходів;

- загалом ті країни Європи, в яких вакциновано більше 50% населення, кількість смертельних випадків зменшилась втричі, а в деяких – навіть у 8-10 разів.

В Україні, стверджує міністр охорони здоров'я, нинішній рівень вакцинації – 44,5 вакцинованих на 100 осіб – зберіг життя 5,5 тисячам українців.

За весь період вакцинації в країні отримали щеплення від ковід 31 млн громадян, з них – 1млн 648 тис.  – на минулому тижні. Найвищий показник вакцинації – у Києві – 57% жителів столиці отримали одну дозу. Найгірші показники – у трьох областях: Закарпатській, Одеській, Чернівецькій.

Видання "Коментарі" раніше публікувало статтю, у якій розповідається про ліки від коронавірусного захворювання, вперше визнанані у Великобританії. Детальніше про це можна дізнатись за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

8 листопада 2021, 20:54

А делать вид, что медицинский фашизм -это пустячок... Это не манипуляция? А ущерб от своих придурковатых решений озвучить не хочешь? Достал, врун несчастный.


Новини