Головна Новини Суспільство медицина Посилення обмежень через поширення вірусу: як Німеччина готується зустрічати новорічні свята
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення обмежень через поширення вірусу: як Німеччина готується зустрічати новорічні свята

Німеччина збирається впровадити обмеження навіть для вакцинованих

20 грудня 2021, 19:52
Поділіться публікацією:

Лідери Німеччини розглядають можливість посилення обмежень. Про це повідомляє Reuters.

Посилення обмежень через поширення вірусу: як Німеччина готується зустрічати новорічні свята

Порожні стільці та столи в перший день тимчасового закриття ресторанів, оскільки в Берліні продовжується поширення коронавірусної хвороби - Reuters

Канцлер Олаф Шольц заявив, що підтримує ймовірне рішення зустрічі федеральних і державних лідерів, запланованої на вівторок, 21 грудня, щодо обмеження приватних контактів для тих, хто був вакцинований або був інфікований і видужав.

Шольц, виступаючи в Римі, сказав, що зустріч також буде зосереджена на продовженні роботи критично важливих установ, таких як лікарні, поліцейські дільниці та постачальники електроенергії, у разі високої кількості заражених.

Згідно з проектом документа, доступ до ресторанів, театрів та інших культурних закладів залишиться відкритим для вакцинованих та тих, хто одужав. Також будуть закриті клуби.

"Великі новорічні вечірки цього року не відбудуться", — заявив прем'єр-міністр Північної Рейн-Вестфалії Хендрік Вуст телеканалу ARD.

Урядова науково-консультативна група заявила в неділю, 19 грудня, що необхідно ще запровадити обмеження, оскільки наразі дані показують, що наразі недостатньо заходів для стримування поширення вірусу.

Речник Німецького Червоного Хреста попередив про все більш жахливу ситуацію, оскільки все більше персоналу швидкої допомоги, 90% з яких вакциновані, заражаються, а відділення інтенсивної терапії та відділення невідкладної допомоги працюють на межі своїх можливостей.

"Ситуація створює як фізичне, так і психологічне навантаження на персонал екстреної допомоги", — сказав речник.

Федерація лікарень Німеччини (DKG) також попередила, що п’ята хвиля може завдати подвійного смертельного удару по важкохворим пацієнтам і масовому дефіциту персоналу через коронавірусну інфекцію.

У повідомленні газети Bild з посиланням на джерела в уряді йдеться, що в понеділок усім департаментам і всім державним і федеральним міністерствам було доручено скласти плани надзвичайних ситуацій на випадок, якщо працівникам і державним службовцям доведеться перейти на карантин.

Міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах у неділю скасував жорсткі обмеження перед Різдвом і заявив, що не очікує "жорсткого блокування" після свят.

У той же час Лаутербах закликав парламент якомога швидше прийняти рішення про обов’язкові щеплення, щоб зупинити майбутні хвилі.

Згідно з офіційними даними, близько 70,3% населення Німеччини вважаються повністю вакцинованими, тоді як 31,5% отримали додаткову вакцинацію.

У Берліні рекомендований проміжок часу між другим уколом і бустером був скорочений до трьох місяців, сказав сенатор, відповідальний за охорону здоров’я в Берліні, Ділек Калайджі.

Інститут інфекційних захворювань Інституту Роберта Коха повідомив про 16 086 нових випадків коронавірусу протягом 24 годин у понеділок, 20 грудня, що є найменшим зростанням з початку листопада. У понеділок кількість загиблих зросла на 119 і досягла 108 352.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Єгипті виявили перші випадки нового COVID-штаму "Омікрон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини