Головна Новини Суспільство медицина Портрет середньостатистичного українця від Держстату: малоосвічений і страждає на ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Портрет середньостатистичного українця від Держстату: малоосвічений і страждає на ожиріння

Від надлишкових кілограмів і різних форм ожиріння страждають більше 56% жителів країни

10 серпня 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Більше половини наших співвітчизників борються з надмірною вагою. Таких більше 56%. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться в доповіді "Соціально-демографічні характеристики домогосподарств України у 2021 році", опублікованому Держстатом 10 серпня.

Портрет середньостатистичного українця від Держстату: малоосвічений і страждає на ожиріння

Ожиріння. Фото: Фокус

Надмірну вагу мають і відчувають труднощі в житті від цього 56% наших співвітчизників. Фахівці зазначають, такий показник був зафіксований і рік тому. Причому у жінок з фігурою і талією краще справи, ніж у чоловіків. Всього в Україні 54,5% прекрасної половини людства з надмірною вагою. Чоловіків, які хотіли б схуднути не набагато більше 58,8%. Вага в межах норми у 42,4% громадян України, ще у 1,2% вона знижена.

У статистичному відомстві склали середньостатистичний портрет українця. Вага українця 75 кг, зріст 179 см. Пройшов рік, як був проведений аналіз, але показники залишилися на колишньому місці, нічого не змінилося. Що стосується освіти, то вища освіта є далеко не у кожного в нашій країні. Тих, хто має ступінь бакалавра і вище — лише близько 30%. На навчання українці витрачають трохи більше 12 років. Є ще один цікавий факт, який багато кого здивує: 0,4% у віці від 14 до 25 років взагалі не освычені, тобто, не мають навіть середньої освіти.

Читайте також раніше портал "Коментарі" повідомляв, як подолати ожиріння. Своїми рекомендаціями поділилася лікар-ендокринолог Ірина Чикалова. Лікар наголосила, що проблема ожиріння все більше і більше проявляється серед людей різного віку і, якщо на проблему закривати очі, чекати, що все само собою пройде, то можна дочекатися серйозних неприємностей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини