Головна Новини Суспільство медицина Порада дня: Як позбутися від похмілля за пів години
commentss НОВИНИ Всі новини

Порада дня: Як позбутися від похмілля за пів години

Нерідко під час новорічного святкування з великою кількістю алкоголю наслідки бувають невеселі, але привести себе в тонус можна швидко

1 січня 2023, 18:35 comments3146
Поділіться публікацією:

Що допоможе всього за пів години підбадьоритися, привести свій стан в норму і забути про болісне похмілля розповідають "Коментарі" у перший день Нового року, коли святкове застілля не оминуло нікого.

Порада дня: Як позбутися від похмілля за пів години

Новорічна ніч може обернутися похміллям

Сучасна медицина визначає похмілля як "дискомфортні відчуття, які з'являються на наступний день після вживання спиртних напоїв". Причиною ж похмільного синдрому є банальне недотримання міри при вживанні алкоголю. Посилюють тяжкість похмілля змішування різноманітних напоїв, алкоголь поганої якості, куріння і навіть генетична схильність.

Все ж позбутися від похмілля за пів години реально. Якщо на ранок після застілля ломить не тільки голову, але і тіло, а загальну слабкість супроводжує нудота — не потрібно чекати, коли це мине само собою, краще взятися за боротьбу з недугою.

Медикаменти. Добре допоможуть препарати на основі бурштинової кислоти. Бажано віддати перевагу розчинним препаратам. Якщо багато пити води при похміллі, це дасть однозначно відновлювальний ефект. Можна прийняти ліки, які допоможуть усунути дискомфорт у шлунку: активоване вугілля, біле вугілля, ношпу, лоперамід гідрохлорид. Цитрат магнію також здатний привести організм "до тями" після активних посиденьок. Якщо організм "штормить" (запаморочення, немає твердості в ногах), потрібно прийняти препарати від захитування.

Їжа. Брак мінералів і порушення кислотно-лужного балансу, характерні для похмілля, прекрасно усунуть гарячий бульйон або кислі супи. Якщо зранку є апетит, краще віддати перевагу салату зі свіжим шпинатом. Цей зелений овоч багатий антиоксидантами, які допоможуть швидко вивести з організму продукти розпаду спиртних напоїв. Одним з кращих засобів від похмілля вважається мед. Він набагато швидше за інші продукти здатний виводити з організму алкогольні токсини завдяки унікальному поєднанню калію, магнію і фруктози.

Напої. Бананово-молочний коктейль — це ще один ефективний і смачний спосіб: молоко — хороший сорбент, а банани містять безліч полісахаридів, вони дуже поживні і зможуть зарядити енергією. Дуже доречною буде чашка чаю з розмарином — його ефірні олії урівноважать вегетативну систему і допоможуть позбутися від нудоти. Рекомендується пити також чай з лимоном і медом, томатний або яблучний сік.

Контрастний душ. Це дієвий засіб від похмілля. Спочатку слід облитися гарячою водою (вона розширює пори й покращує виведення токсинів), а потім — холодною. Енергія і бадьорість забезпечені.

Прогулянка. Наступного дня після бурхливого застілля категорично не рекомендується займатися спортом. Потрібно виключити біг і практично всю активність, яка може негативно відбитися на роботі серця. А ось від півгодинної прогулянки відмовлятися не варто. Свіже повітря допоможе організму підбадьоритися, а рух — нормалізувати обмін речовин.

Що не можна робити при похміллі. Оскільки похмілля — це стрес для організму, не потрібно створювати йому додатковий дискомфорт, а саме: пити чай або каву — це ще те навантаження на серце; відвідувати баню або приймати гарячий душ — підвищене потовиділення може викликати ще більше зневоднення організму; їсти копченості та консерви — це негативно вплине на роботу печінки та шлунку, яким і так нелегко впоратися з наслідками вчорашнього бенкету; похмелятися — всього одна чарочка алкоголю вранці може викликати сильну інтоксикацію; пити огірковий розсіл — велика кількість солі може створити додаткове навантаження на нирки.

Наведені поради допоможуть позбутися максимально швидко похмілля й усунути всі його неприємні прояви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нарколог дав поради щодо вживання алкоголю у Новий рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини