Головна Новини Суспільство медицина Полтавська область отримала вакцину від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Полтавська область отримала вакцину від коронавірусу

На першому етапі вакцинація буде здійснюватися двома мобільними бригадами з Полтави і Кременчук

24 лютого 2021, 23:27
Поділіться публікацією:

У Полтавську область прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вакцинація в регіоні почнеться з 25 лютого. Про це повідомляє голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синегубов в Facebook.

Полтавська область отримала вакцину від коронавірусу

Вакцинація (фото з відкритих джерел)

Полтавської області з першої партії виділили 19,3 тисячі доз. З завтрашнього дня вакцинують понад 6,7 тисячі осіб, з яких більше ніж 4 тисяч — медики. Це працівники мобільних бригад по вакцинації, лікарень, де приймають хворих коронавірусів, працівники екстреної медичної допомоги, а також працівники і жителі спеціалізованих інтернатних закладів.

На першому етапі вакцинація буде здійснюватися двома мобільними бригадами з Полтави і Кременчука.

Україна домовилася з Індією про постачання 500 тисяч доз вакцини від COVID-19 Covishield, яку виготовляють в індійському Інституті сироватки крові за ліцензією британських розробників — Оксфордського університету і AstraZeneca.

Нагадаємо, сьогодні в Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Процес масової вакцинації почав лікар-реаніматолог Євген Горенко з Черкас. Він безпосередньо працює з людьми, хворими COVID-19, в одному з відділень Черкаської обласної лікарні. Повідомляється, що після того, як Євген зробив щеплення, ще 30 хвилин за ним спостерігали медпрацівники.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що Всесвітня організація охорони здоров'я буде виплачувати компенсації громадянам, які будуть мати побічні ефекти після вакцинації проти коронавірусу. Йдеться про жителів 92 країн, що беруть участь в міжнародній програмі COVAX. Україна входить в це число. Подробиці читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини