Головна Новини Суспільство медицина Польща вступила в п'яту хвилю пандемії: очікується близько 60 тисяч випадків щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща вступила в п'яту хвилю пандемії: очікується близько 60 тисяч випадків щодня

У країні з населенням близько 38 мільйонів на даний момент повідомлено про 4 323 482 випадки коронавірусу та 102 309 смертей

18 січня 2022, 11:33
Поділіться публікацією:

Польща переживає п’яту хвилю зараження COVID-19. Таку заяву зробив у понеділок, 17 січня, міністр охорони здоров’я, попередивши, що поширення варіанту Omicron може призвести до того, що щоденна кількість випадків зросте до рівнів, яких ще не спостерігалося в країні. Про це повідомляє Reuters.

Польща вступила в п'яту хвилю пандемії: очікується близько 60 тисяч випадків щодня

Люди в захисних масках ходять центром Варшави - Reuters

У той час як щоденна кількість випадків зараження падає з початку грудня, найбільший східний член Європейського Союзу не мав передишки після четвертої хвилі, регулярно повідомляючи про понад 10 тисяч нових випадків зараження на добу через низьку кількість вакцин.

"Ми прогнозуємо, що пік захворюваності припаде на середину лютого, і цей пік – близько 60 тисяч випадків на день", – сказав Адам Нідзельський на прес-конференції.

На 1 квітня 2021 року найбільша кількість випадків захворювання за день з початку пандемії становила 35 251.

Нідзельський сказав, що очікує, що дані, оприлюднені у вівторок, 18 січня, будуть перевищувати 20 тисяч випадків за день.

13 із 17 членів Медичної ради Польщі, які консультували прем’єр-міністра щодо COVID-19, подали у відставку, засудивши те, що, за їхніми словами, було браком наукового впливу на політику.

Один із членів, який пішов у відставку, доктор Констант Шульджинський, сказав TVN24, що рівень смертності в країнах, де застосовувалися суворіші обмеження, був нижчим, ніж у Польщі, і що п’ята хвиля поставила б медичну службу під величезне навантаження.

"Ми переходимо до наступної хвилі Omicron абсолютно непідготовленими. Будь ласка, пам’ятайте, що величезний рівень смертності в Польщі пов’язаний не лише з низьким відсотком вакцинованих людей, а й із тим, що у нас дуже застаріла система охорони здоров’я", — сказав Шульджинський. 

Нідзельський сказав, що намагався переконати членів ради, які виїхали, продовжити роботу в складі органу, але безуспішно. За його словами, буде створено новий дорадчий орган, який матиме іншу форму.

"Зміна полягатиме в основному в розширенні формату, тому буде ширше коло експертів, які допомагатимуть і консультуватимуть прем’єр-міністра", – сказав Нідзельський.

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерти пояснили, чи є втрата нюху і смаку поширеним симптомом штаму Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини