Головна Новини Суспільство медицина Перша вакцина від COVID-19 в Україні: що про неї відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша вакцина від COVID-19 в Україні: що про неї відомо

Експерти розповіли, де виготовляється вакцина, яку першою зареєстрували в нашій країні

23 лютого 2021, 11:46 comments1236
Поділіться публікацією:

Вакцина проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування, яку вчора зареєструвало Міністерство охорони здоров'я України, виготовляють в Індії. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Центру громадського здоров’я України (ЦГЗ).

Перша вакцина від COVID-19 в Україні: що про неї відомо

Фото з відкритих джерел

Так, вакцина Oxford/AstraZeneca виробляється на потужностях Serum Institute (Індія). Має локальну (торговельну) назву Covishield.

За даними ЦГЗ, цю вакцину для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, а також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Повідомляється, що Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у першому-другому кварталі цього року. Вакцину планують закупити за державні кошти напряму у виробників.

Зазначається, що у неделі очільник МОЗ Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії з заводу-виробника в індійському місті Пуне. Йдеться про 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield).

Слід додати, що AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Як пояснили експерти, для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Зберігати вакцину можна до шести місяців при температурі від 2 до 8 градусів тепла за Цельсієм.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що вакцина від коронавірусу Covishield є найбільш ефективною і найкращою з усіх на сьогодні.

Covishield або AZD1222 — препарат є аналогом, виготовленим за ліцензією Oxford-Astra Zeneca. Після вакцинації виробляється поверхневий спайковий білок, який змушує імунну систему атакувати коронавірус, якщо він пізніше заразить організм. Деякі після щеплення відчувають втому, озноб, нудоту, головний біль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини