Головна Новини Суспільство медицина Перелік медпрепаратів, які суворо заборонено пити разом з алкоголем
commentss НОВИНИ Всі новини

Перелік медпрепаратів, які суворо заборонено пити разом з алкоголем

Лікарі зробили добірку найважливіших препаратів, які не дозволяється пити разом із алкогольними напоями

21 лютого 2022, 07:51
Поділіться публікацією:

Добре відомо, що алкоголь не можна вживати під час лікування антибіотиками. Але є й інші препарати, під час прийому яких слід відмовитися від спиртного. Медики представили добірку таких ліків під час прийому яких категорично небажано вживати алкоголь. Як передає портал "Коментарі", які ліки в жодному разі не варто поєднувати з алкоголем, розповіли у GreenPost.

Перелік медпрепаратів, які суворо заборонено пити разом з алкоголем

Алкоголь. Фото: з відкритих джерел

Лікарі звертають увагу, що одразу потрібно врахувати, що немає безпечної дози алкоголю, яку можна прийняти до або після прийому медикаментів. Тому від алкоголю треба повністю відмовитись.

Першими у списку несумісних із алкоголем ліків йдуть інтерферони – Інтерферон, Альфаферон. Якщо ви все ж таки вживаєте алкоголь під час прийому цих препаратів, то не виключено, що вас будуть долати напади агресії, депресії та суїцидальні нахили.

Далі у переліку несумісних зі спиртним йдуть жарознижувальні – Ібупрофен. Якщо ви все ж таки пропустили стопку-другу спиртного, то у вас можуть бути такі симптоми, як млявість, слабкість, шум у вухах і порушення координації. Також може порушитися серцевий ритм, загостриться гастрит та виразкові патології.

Ну, і, звичайно, як уже говорилося, заборонено вживати антибіотики зі спиртним. Найнебезпечніші з них Цефадроксіл (Біодроксіл), Цефаклор (Альфацет). Якщо не дотримуватися цього правила, то можуть початися блювання, тахікардія і стрибки тиску. Також виникне інсульт, інфаркт та відбудеться збій у роботі судинної системи.

Лікарі звертають увагу, що категорично заборонено вживати спиртне не лише під час лікування антибіотиками, а й після цього.

Щоб уникнути негативних наслідків, медики радять не полінуватися і уважно вивчати інструкції прийому медпрепаратів. Тоді вдасться уникнути побічних ефектів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — алкогольна залежність: фахівці розповіли, як зрозуміти, що ви перестали контролювати себе.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини