Головна Новини Суспільство медицина Пандемія не впливає на розробку стартапів у медицині — Євген Пуля
commentss НОВИНИ Всі новини

Пандемія не впливає на розробку стартапів у медицині — Євген Пуля

В Україні активно працюють над запуском проєкту із використанням медичних нанотехнологій

29 квітня 2021, 19:25 comments3030
Поділіться публікацією:

Другий місяць поспіль по всьому світу (за винятком деяких країн) спостерігається збільшення кількості захворілих на коронавірусну інфекцію.

Пандемія не впливає на розробку стартапів у медицині — Євген Пуля

Євген Пуля. Фото з відкритих джерел

Попри те, що пандемія коронавірусу істотно вплинула на економічні процеси як в Україні, так і в інших країнах світу, разом із впровадженням локдауну і прийняттям різних обмежень урядом команда українських фахівців продовжує йти до своєї мети.

Як повідомляє видання "Кореспондент", в Україні працюють над запуском стартапу із використанням нанотехнологій для сфер експериментальної і клінічної медицини, пов'язаного із застосуванням електромагнітних хвиль для лікування, діагностики, профілактики та реабілітації пацієнтів.

За інформацією інвестора і розробника Євгена Пулі, за прогнозом Capgemini до 2023 року обсяг безготівкових транзакцій в усьому світі досягне $1,1 трлн. Однак наслідки COVID-19 загалом знизять темпи зростання обсягу безготівкових розрахунків — вони скоротяться до 11,5% у 2019-2023 роках (у попередньому прогнозі аналітики припускали, що зростання складе 16,4%).

Що це дає Україні? Можливості реалізації, зокрема, в області медичних нанотехнологій.

"Світовий ринок пристроїв для глибокої стимуляції мозку до 2028 року складе 2,1 млрд доларів при середньорічному темпі зростання 8,93%. Очікується, що збільшення кількості пацієнтів, які страждають від мимовільних рухів, пов'язаних із хворобою Паркінсона, дистонією і розсіяним склерозом, стимулюватиме зростання ринку нанотехнологій в галузі квантової медицини. Наш шолом зможе допомагати концентрації уваги, покращувати зір, збільшувати швидкість обробки інформації нейронами, сприяти регенерації рецепторів", — розповів Євген Валерійович Пуля.

На його думку, кванто-хвильові технології, над якими нині працює команда, здатні лікувати такі захворювання, як хвороба Альцгеймера, ДЦП, аутизм, розсіяний склероз, депресія і багато інших.

Для їх лікування команда Євгена Пулі розробляє спеціальний шолом неінвазивної стимуляції глибоких ділянок мозку. У його роботі використовується ультразвук та інтерференція спрямованого електромагнітного поля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини