Головна Новини Суспільство медицина Основні симптоми коронавірусу змінилися через мутації: як тепер визначити захворювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Основні симптоми коронавірусу змінилися через мутації: як тепер визначити захворювання

За словами вчених, наразі вірус діє по-іншому

13 червня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Мутації могли стати причиною зміни основних симптомів коронавірусного захворювання. Якщо раніше пацієнти найчастіше скаржилися на втрату нюху, смаку або кашель, то нині найбільш поширеними ознаками захворювання є біль у горлі, нежить, лихоманка і головний біль. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL із посиланням на The Mirror.

Основні симптоми коронавірусу змінилися через мутації: як тепер визначити захворювання

Основні симптоми коронавірусу змінилися - фото з відкритих джерел

Зазначається, що вчені з лондонського Королівського коледжу припустили, що вірус "зараз діє по-іншому". З початку пандемії фахівці стежили за симптомами людей, інфікованих коронавірусом.

У процесі дослідження експерти дійшли висновку, що кашель розташовується тепер на п'ятому місці серед найбільш поширених виявів COVID-19, а втрата нюху і зовсім не входить до їхньої десятки.

Вчені вважають, що "індійський" штам коронавірусного захворювання, який наразі поширений на території Великобританії, має багато подібного зі звичайною застудою. Через це люди не сприймають захворювання із серйозністю і заражають інших. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що українцям навряд чи вдасться уникнути четвертої коронавірусної хвилі восени. Такою позицією поділився головний санітарний лікар держави Ігор Кузін.

Заступник міністра охорони здоров'я вважає, що хоча поки що ситуація з поширенням COVID стабільна, але дія адаптивного карантину має продовжуватися. У планах у Міністерства охорони здоров'я до кінця літа зробити щеплення від коронавірусу близько п'яти мільйонам українців, однак чиновник очікує четверту хвилю захворювання восени. Це пов'язано з початком "сезону" ГРВІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини