Головна Новини Суспільство медицина «Омікрон» та «Дельта»: у ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший
commentss НОВИНИ Всі новини

«Омікрон» та «Дельта»: у ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший

Вчені з Південної Африки вважають, що Омікрон може викликати легшу форму COVID-19

13 грудня 2021, 11:17
Поділіться публікацією:

Невтішні прогнози про те, що новий штам COVID-19 "Омікрон" може виявитися набагато заразнішим і викликати небезпечніші наслідки у хворого можуть не виправдатися. Вчені з Південної Африки висловили думку, що на основі даних, які є сьогодні, можна сказати, що штам "Омікрон" є менш небезпечним у порівнянні зі штамом "Дельта". Але він передається від хворого на здорову людину справді набагато швидше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Euronews".

«Омікрон» та «Дельта»: у ВООЗ розповіли, який із штамів небезпечніший

Коронавірус. Фото: atorus.ru

У Світовій організації здоров'я на сьогодні кажуть, що новий штамп "Омікрон", що мутує, підтвердили у громадян 63 країн. Вже сьогодні учені точно можуть сказати, що новий штам поширюється набагато швидше, ніж попередній штам "Дельта". Також вчені зазначили, що ті вакцини проти коронавірусу, які є у людства і якими сьогодні прищеплюють людей, не можуть на 100% гарантувати, що щеплена людина не зможе захворіти.

Вакцини, які є у світі, слабко ефективні проти нового штаму коронавірусу. При цьому медики відзначають, що поки що пройшло дуже мало часу для того, щоб точно говорити про це. У той же час, вчені з Південної Африки вважають, що "Омікрон" не такий небезпечний, як "Дельта", тому що він не викликає таких тяжких наслідків. Але є можливість, що після мутації "Омікрон" теж стане дуже небезпечним, що створить додаткове навантаження на медичну систему.

Читайте також на порталі "Коментарі" — медики зазначають, що новий штам "Омікрон" дуже швидко поширюється. За тиждень штам "Омікрон" перекинувся з Африки на європейські країни, незважаючи на пристойну відстань між країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини