Головна Новини Суспільство медицина Омікрон наступає: імунолог застеріг Україну від високої ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Омікрон наступає: імунолог застеріг Україну від високої ціни

Скасовувати карантин можуть дозволити собі країни, які "вже все зробили" та "вичерпали ресурс" можливих заходів у питанні подолання епідемії

31 січня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Влада України вже заявила, що нову хвилю спалаху захворюваності країна проходитиме без посилення карантинних заходів і без загальнонаціонального локдауну. Уряд за зразок вирішив взяти британську модель, де теж не застосовували карантинні обмеження. От тільки в Україні не врахували, який відсоток щеплених громадян Великобританії та який відсоток щеплених українців. Тому не виключено, що Україні доведеться заплатити високу ціну під час хвилі "Омікрона". Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив лікар-імунолог Борис Донський, пише сайт "Обозреватель".

Омікрон наступає: імунолог застеріг Україну від високої ціни

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Медик погодився з тією позицією МОЗ про те, що Україна має виробити колективний імунітет у боротьбі з коронавірусом. Тільки в такому разі пандемії може прийти кінець. Ось тільки не варто забувати про високу ціну, яку, можливо, доведеться заплатити Україні.

Борис Донський розповів, що на сьогоднішній день половина людей пенсійного віку в Україні не вакциновані. Їм не зробили не те, що бустерну дозу, але навіть перші два уколи. Тобто перед новим штамом "Омікрон" вони повністю не захищені.

Фахівець погодився з тим, що "Омікрон" називають менш небезпечним, ніж попередні штами, але для тих, хто не пройшов повний курс вакцинації, він небезпечний тяжкими наслідками. Насамперед можуть постраждати люди похилого віку, а також люди із серцевими захворюваннями.

Медик вважає, що проходити нову хвилю захворюваності можуть собі дозволити ті країни, які вакцинували переважну більшість населення або вичерпали ресурс можливих заходів у питанні подолання епідемії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — інфекціоніст розповіла, чи доведеться вакцинуватися від COVID-19 все життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини