Головна Новини Суспільство медицина Оксфорд розробив вакцину, яка ефективна для літніх людей - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Оксфорд розробив вакцину, яка ефективна для літніх людей - дослідження

Вакцина викликає імунну реакцію у людей старше 56 років, ідентичну тій, яка характерна для населення у віці від 18 до 55 років

19 листопада 2020, 18:25
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами, опублікованими 19 листопада, вакцина проти Covid-19, яку розробили AstraZeneca і Оксфордський університет, викликає імунну реакцію у людей похилого віку. Результати клінічних випробувань фази 2 AstraZeneca — Oxford були опубліковані в медичному журналі The Lancet.

Оксфорд розробив вакцину, яка ефективна для літніх людей - дослідження

Фото: из открытых источников

Головний висновок клінічних випробувань полягає в тому, що вакцина викликає імунну реакцію у людей старше 56 років, ідентичну тій, яка характерна для населення у віці від 18 до 55 років. Це важливо, тому що у літніх людей десятикратний ризик розвитку важкої форми Covid-19, як повідомляє The Lancet.

"Імунна реакція часто буває слабкішою у літніх людей, оскільки імунна система з віком поступово погіршується", — пояснив професор Ендрю Поллард, один з керівників дослідження з Оксфордського університету.

Середній вік найстаршої групи учасників становив від 73 до 74 років, і лише в деяких з них були проблеми зі здоров'ям. В результаті дані "можуть не бути репрезентативними для населення похилого віку в цілому, включаючи тих, хто живе в інтернатах або старше 80 років", як зазначено в дослідженні.

"В цей час проводяться масштабніші дослідження", — заявили автори.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що діти виробили антитіла до Сovid-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини