Головна Новини Суспільство медицина Одна з країн зважилась вакцинувати від COVID дворічних дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн зважилась вакцинувати від COVID дворічних дітей

Мета кубинського уряду - до кінця року вакцинувати 90% населення країни

7 вересня 2021, 14:49
Поділіться публікацією:

Одна з країн зважилась вакцинувати від COVID дворічних дітей

Вакцина дітей від COVID, фото із відкритих джерел

У Кубі розпочато вакцинацію від коронавірусної хвороби дітей у віці від 2 до 18 років препаратом вітчизняного виробництва. Про це повідомляє британське агентство новин "Reuters" із посиланням на офіційний цифровий інформаційний центр Cubadebate.

В Міністерстві охорони здоров’я Куби зазначили, що дитячий організм гарно реагує на вакцину Собера-2, а також захищає від коронавірусу дітей навіть краще ніж дорослих.   

Поспіх із проведенням вакцинації саме серед неповнолітніх обумовлено одними із найвищих по світу показників інфікування й смертності від коронавірусу штаму Дельта, який, як встановили вчені, частіше за інші варіанти COVID вражає дітей та молодь.

У планах МОЗ Куби до кінця поточного року провести імунізацію понад 90% всього населення країни, в той час як зараз вакциновані 3,5 млн із 11,3 мільйонів кубинських громадян. Серед першочергових цілей кубинського уряду також вивести країну до "зеленої" епідеміологічної зони ще до листопада, коли в країні зазвичай стартує туристичний сезон, який годує більшість населення Куби увесь рік.    

З огляду на це, на Кубі в активній фазі триває бустерна вакцинація препаратом Абдалу дорослих.

Нагадаємо, що голова Всесвітньої організації охорони здоров’я закликає уряди всіх країн активноготуватися до нових пандемій, адже коронавірус є черговою, проте не останньою епідемією.  

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президент США Джозеф Байден зазначив, що готовий сприяти відновленню можливості кубинців користуватися інтернетом, але про надання грошової допомоги цій комуністичній країні і мови бути не може.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини