Головна Новини Суспільство медицина Новий COVID-19 виявили ще в чотирьох країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий COVID-19 виявили ще в чотирьох країнах

ВООЗ закликає посилювати контроль

21 грудня 2020, 11:35
Поділіться публікацією:

Новим штамом коронавірусного захворювання, який раніше був виявлений в Британії, заразилися люди ще в чотирьох країнах. Новий вид коронавірусу був виявлений в Данії, ПАР, Нідерландах та Австралії. Вважається, що цей штам більш небезпечний.

Новий COVID-19 виявили ще в чотирьох країнах

ФОТО: З відкритих джерел

Представник Програми надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я ВООЗ Марія Ван Керкхове повідомила, що члени організації стежать за мутаціями коронавірусного захворювання протягом усього періоду пандемії.

Відомо, що раніше в італійському Римі медичні працівники також виявили новий штам вірусу у людини, що приїхала з Великобританії. У Міністерстві охорони здоров'я Італії повідомили, що новий вид коронавірусу може набагато простіше передаватися від інфікованої людини. У відомстві також запевнили, що вакцина проти COVID-19 працює і в разі інфікування новим штамом.

У зв'язку з поширенням нового виду вірусу Всесвітня організація охорони здоров'я закликала уряд європейських країн посилити заходи контролю та запобігання штаму.

"По всій Європі, де передача є інтенсивною і широко поширеною, країнам необхідно подвоїти свої підходи до контролю і запобігання", — закликали в ВООЗ.

Як було відомо раніше, Борис Джонсон отримав докази мутації коронавірусу. Британське видання Telegraph заявило, що прем'єр-міністр Борис Джонсон скликав екстрену нараду міністрів через появу доказів мутації COVID-19, а також заявив про те, що новий штам коронавірусного захворювання, виявлений в країні, може бути заразнішим на 70%.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Канада припиняє авіасполучення з Великобританією через мутації коронавірусу.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини