Нові правила: як в Україні будуть здійснюватися пасажирські перевезення під час карантину

Нові правила для перевезення пасажирів є вимушеним кроком для стримування поширення коронавирусної інфекції

Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень під час карантину. Про це повідомляє пресслужба Мінздарва.

Як пояснив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, нові правила для перевезення пасажирів є вимушеним кроком для стримування поширення коронавірусної інфекції.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту і пасажирів одного з цих документів:

• документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозной вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

• міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою однодозной вакцини або двома дозами дводозной вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або видужання особи від зазначеної хвороби, дію якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

• негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

"Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційному і залізничному транспорті міжобласного сполучення", - розповіли в МОЗ.

Відзначається, що відповідні правила не будуть застосовуватися до міських і внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака і пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, хто з українців повинен обов'язково зробити щеплення проти COVID-19. За словами глави МОЗ, представники цих професій щодня спілкуються з багатьма людьми, і саме тому мають ризик захворіти коронавірусів. Цей документ набирає чинності через місяць з дня його опублікування. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як відрізнити атипові симптоми "Дельта" -штамма коронавируса. Головний санлікар зазначив, початкові симптоми у коронавірусу і його "Дельта" -штамма дуже схожі. Детальніше про це читайте в нашій статті.