Головна Новини Суспільство медицина Нові обласні лікарні європейського рівня в Україні: що відомо про терміни будівництва
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові обласні лікарні європейського рівня в Україні: що відомо про терміни будівництва

У регіонах з 2022 року будуть оновлювати обласні лікарні до європейського рівня

3 серпня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Нові обласні лікарні європейського рівня в Україні: що відомо про терміни будівництва

КНП Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради. Фото з відкритих джерел

У Міністерстві охорони здоров'я заговорили про оновлення обласних лікарень в Україні. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

На нараді 3 серпня очільники обласних державних адміністрацій обговорили як проходитиме реконструкція медичних закладів. Протягом двох тижнів у регіонах розроблятимуть технічні завдання. У другій половині серпня вже відкриють торги для пошуку організацій, які робитимуть проєкти.

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, до кінця 2021 року в адміністраціях мають встигнути підготувати проєктно-кошторисну документацію на кожен об'єкт.

Реконструкцію обласних медичних закладів проводитимуть у межах державних програм "Велике будівництво" та "Здорова Україна". Фінансуватимуть оновлення однієї дитячої та однієї дорослої лікарні в кожній області.

Будівельні роботи на об'єктах почнуть у 2022 році. У планах міністерства завершити всі роботи з модернізації 48 лікарень до 2023 року.

Мета такої модернізації — покращення медичного обслуговування пацієнтів різного віку у кожному регіоні. Тому в рамках вищезгаданих програм побудують нові лікарні європейського формату з якісним і сучасним обладнанням й комфортними умовами для медиків та громадян.

"Завдання нашого міністерства — запуск лікарень нового європейського формату. Ми прагнемо забезпечити доступ до якісних та безпечних медичних послуг. Разом із будівництвом лікарень повинні впроваджуватися новітні технології у сфері охорони здоров’я", — наголосив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Як раніше писав портал "Коментарі", Віктор Ляшко вважає пріоритетом створення моделі страхової медицини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини