Головна Новини Суспільство медицина Новації "Дії": ковід-сертифікат для щеплених за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Новації "Дії": ковід-сертифікат для щеплених за кордоном

Мільйони українців через війну перебувають за кордоном

7 березня 2023, 18:15
Поділіться публікацією:

У застосунку "Дія" тепер можна згенерувати COVID-сертифікат, якщо ви робили щеплення за кордоном. Про цю новацію повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію віце-прем'єра Михайла Федорова.

Новації "Дії": ковід-сертифікат для щеплених за кордоном

Дія представляє новацію

"Спочатку треба звернутися до сімейного лікаря з паспортом та іноземним COVID-сертифікатом. Він перевірить справжність сертифіката, відсканувавши QR-код спеціальним зчитувачем, та внесе інформацію до електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ)", — розповів Михайло Федоров. — "Далі — у кілька кліків згенеруєте сертифікат у Дії. Через повномасштабне вторгнення мільйони громадян перебувають в інших країнах. Але пандемія до кінця не відступила. На жаль, багато людей досі хворіють. Тому вакцинуватися та стежити за здоров‘ям — важливо. Бережіть себе".

Нагадаємо, що ФБР США нещодавно вперше публічно заявило про можливе китайське похождення вірусу, а саме — виток з лабораторії.

"ФБР вже досить давно оцінює, що походження пандемії, найімовірніше, пов'язане з потенційним лабораторним інцидентом в Ухані", — сказав голова ФБР Крістофер Рей. — "Я просто зауважу, що китайський уряд, як мені здається, робить все можливе, щоб спробувати перешкодити і заплутати роботу. Роботу, яку виконує наш уряд США та близькі іноземні партнери. І це сумно для всіх".

31 грудня 2019 року Всесвітня організація охорони здоров'я була поінформована про виявлення випадків пневмонії, викликаної невідомим збудником, 3 січня китайські служби повідомили ВООЗ про 44 випадки пневмонії у місті Ухань провінції Хубей. Патоген виявився новим коронавірусом (нині відомим як SARS-CoV-2), який раніше не виявлявся серед людської популяції.

Окрім цього, народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун подала до Верховної Ради законопроєкт про реєстровані партнерства. Ними зможуть скористатися зокрема ЛГБТ-пари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини