Головна Новини Суспільство медицина Непроста обіцянка політика: вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною
commentss НОВИНИ Всі новини

Непроста обіцянка політика: вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною

Принаймні, безоплатної вакцинації українців вимагає один із комітетів Верховної Ради

14 грудня 2020, 19:56
Поділіться публікацією:

Повне державне фінансування вакцинації українців від COVID-19 обіцяють здійснити у 2021 році. Про такі плани Міністерства фінансів повідомив Михайло Радуцький, голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Непроста обіцянка політика: вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною

Українцям пообіцяли безкоштовну вакцину. Фото із відкритих джерел

Саме це зібрання наполягає на забезпеченні громадян безкоштовними ліками від коронавірусу. Утім, це лише одна із його вимог. Також представники комітету хочуть, аби Національна служба здоров’я України зрештою розраховувалася із мед закладами, які лікують ковідних хворих.

"Крім того, у Бюджетному кодексі буде збережено вимогу щодо фінансування програми медичних гарантій у розмірі не менше ніж 5% ВВП", — пише Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

Водночас політик із жалем констатує: до пропозицій комітету щодо видатків бюджету 2021 року дослухалися неповністю. Утім, за його словами, із нинішньою економічною ситуацією, відстоювання принаймні трьох вищезазначених вимог — уже важлива перемога.

Серед моментів, які, найімовірніше, не будуть взяті Міністерством фінансів до уваги, опинилися збільшення видатків на програму медичних гарантій та додаткове фінансування онко- та орфаннохворих пацієнтів. Спільно ці пропозиції Комітету здоров’я нації можуть "коштувати" бюджету 109,7 млрд грн.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Великобританії виявлено новий тип коронавірусу, медики всього світу б’ють на сполох.

Також на порталі можна дізнатися про рекомендації українського лікаря щодо боротьби із високою температурою при захворюванні на COVID-19. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини