Головна Новини Суспільство медицина Названо найнебезпечніші професії останніх двох років в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найнебезпечніші професії останніх двох років в Україні

Пандемія коронавірусної інфекції внесла свої корективи у всі сфери життя. Дослідження за останні дев'ять місяців визначили, де найнебезпечніше працювати

26 листопада 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Статистичні дослідження за підсумками ІІІ кварталів 2021 року показали, які професії вважаються найнебезпечнішими у поточному 2021 році. Ними виявились медичні працівники. Про це повідомляє Фонд соціального страхування України.

Названо найнебезпечніші професії останніх двох років в Україні

Медпрацівник – найнебезпечніша професія 2021 року

Усього від нещасних випадків/гострих професійних захворювань на виробництві було зареєстровано 9 861 постраждалих, на яких було складено акти за формою Н-1/П (підтверджено зв'язок із виробництвом). З них 7270 осіб (майже 74%) – постраждалих внаслідок нещасного випадку під час виконання посадових обов'язків, виявились працівниками галузі охорони здоров'я. Більшість із них (7105 осіб) постраждали через гостре професійне захворювання внаслідок інфікування COVID -19.

Як і в 2020 році, найнебезпечнішими виявилися професії медичних сестер і братів, серед них у 2021 році постраждали 1968 осіб. Другими за небезпекою серед медиків зареєстровано сімейних лікарів, серед них — 609 постраждалих. Наступні – молодші медичні сестри та брати по догляду за хворими, їх – 554 особи, молодші медичні сестри та брати – 461 людина, і сестри та брати медичні стаціонару – 374.

Зазначимо, що до початку пандемії медичні професії не входили до списку найнебезпечніших за час ведення ФССУ обліку нещасних випадків та профзахворювань. Тоді як зараз, у разі захворювання працівників закладів охорони здоров'я COVID-19, внаслідок виконання посадових обов'язків є гострими професійними захворюваннями та вважаються нещасними випадками на виробництві.

Раніше видання "Коментарі" писало , що медпрацівники з найбільшим навантаженням отримають підвищені зарплати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини