Головна Новини Суспільство медицина Названо країни, які зарезервували найбільше доз вакцин проти СOVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країни, які зарезервували найбільше доз вакцин проти СOVID-19

Експерти побоюються, що у багатих країн будуть вакцини проти коронавірусу, а бідніші - навряд чи отримають до них доступ

23 листопада 2020, 04:45 comments1575
Поділіться публікацією:

У світі тільки починається боротьба за вакцину проти коронавірусу, яких представлено вже 11. Багато надій покладаються на вакцину як на вирішення проблеми, але є побоювання, що бідніші країни можуть залишитися позаду. Про це пише ВВС.

Названо країни, які зарезервували найбільше доз вакцин проти СOVID-19

У всьому світі підтверджено більше 55 мільйонів випадків зараження вірусом і понад 1,3 мільйона випадків смерті. Всі сподіваються, що зупинити коронавірус вдасться за допомогою вакцини. Жодна з вакцин ще не схвалена, але це не заважає країнам купувати дози заздалегідь.

За оцінками ключового дослідного центру в США — Університет Дьюк в Північній Кароліні, вже закуплено 6,4 мільярда доз потенційних вакцин, а ще 3,2 мільярда або знаходяться в стадії переговорів, або зарезервовані.

Більшість доз закуповують країни з високим рівнем доходів. Деякі країни з середнім рівнем доходу, які мають виробничі потужності, також змогли укласти великі угоди про закупівлі в рамках виробничих операцій. Країни з інфраструктурою для проведення клінічних випробувань, такі як Бразилія і Мексика, використовують свої можливості для придбання майбутніх вакцин. Наприклад, Інститут сироватки в Індії зобов'язався зберігати половину всіх вироблених їм доз для поширення всередині країни. Тим часом Індонезія співпрацює з китайськими розробниками вакцин, а Бразилія — з випробуваннями, що проводяться Оксфордським університетом і фармацевтичною компанією AstraZeneca.

Згідно з останніми даними, Індія, ЄС, США, Канада і Великобританія входять в число країн, що зарезервували найбільшу кількість доз.

"Зрозуміло, що лідери хочуть в першу чергу захистити свій власний народ — вони несуть відповідальність перед своїми громадянами, — але відповідь на цю глобальну пандемію повинна бути колективною", — заявила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Експерти побоюються, що у багатих країн будуть вакцини, а більш бідні країни навряд чи отримають доступ. Крім того, доступність у бідніших країнах може залежати від того, скільки вакцин буде розроблено, як швидко і де вони будуть проведені.

Дослідження показують, що під час пандемії "свинячого грипу" в 2009 році в поставках вакцин переважали угоди про попередню закупівлю з багатими державами. Однак потрібно зазначити, що діє проект Covax, спрямований на справедливий розподіл майбутніх вакцин проти коронавірусу. Програма розроблена таким чином, щоб багатші країни, які купують вакцини, погоджувалися надати доступ до фінансування і для бідніших країн. На цей момент в ініціативі задіяно близько 186 країн, в їх числі й наша — Україна.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я розповіло, коли планується перший транш вакцин проти коронавірусу і хто перший її отримає в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михаил.

23 листопада 2020, 05:58

Вот все становится на свои места. И теперь понятно, что Коронавирус, это детище не природного, а искусственного происхождения. И направлен он на уничтожения нижних слоев населения, и на обогащения ненасытных рож, которые хотят править миром.


Новини