Рубрики
МЕНЮ
Татьяна Веремеева
Дослідники заявили, що люди з низьким рівнем доходів частіше заражаються коронавірусом. Це відбувається через те, що вони частіше відвідують невеликі, більш людні місця і рідше знижують свою мобільність. Про це пише Bloomberg.
Відновлення роботи ресторанів, спортзалів і готелів несе в собі найбільшу небезпеку поширення COVID-19. Про це свідчать дані дослідження Стенфордського і Північно-Західного університетів в США, в якому використовувалися дані мобільних телефонів 98 мільйонів осіб для моделювання ризиків зараження в різних місцях. Дослідники дивилися, куди йдуть, як довго знаходяться люди в тому чи іншому місці, скільки там ще людей і з яких районів вони приїжджають. Потім вони об'єднали цю інформацію з даними про кількість випадків захворювання і способи поширення вірусу для створення моделей зараження.
На думку дослідників, ресторани можуть підживлювати нову хвилю інфекцій, якщо почнуть відкриватися. Вони вважають, що на тлі того, що люди стали частіше ходити в кафе і магазини, зросла кількість нових хворих.
Нагадаємо, в Сінгапурі народилася дитина з антитілами до коронавірусу.
Новини